TBMM Terör Alt Komisyonu Başkanı Bostancı:

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Terör Alt Komisyonu Başkanı Naci Bostancı, "CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasının danışıklı dövüş olduğu

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Terör Alt Komisyonu Başkanı Naci Bostancı, "CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasının danışıklı dövüş olduğu kanaatinde değilim" dedi.

Bostancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tunceli'de CHP ile BDP arasında siyasi bir rekabet olduğunu belirterek, "Bu rekabetin içerisinde PKK'lılar da saf tutmuşlardır. Hüseyin Aygün bu bölgeden ikinci sıradan seçilmiş. Seçim sürecinde de ciddi gerilimler yaşanmıştır. Kaçırma olayı, bunun bir devamı ve yıldırma stratejisi olarak görüyorum. Hüseyin Bey, kaçırıldıktan sonra genel bir endişe söz konusu oldu ama bunun vahim sonuçlar doğurması beklenmedi" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Aygün'ün serbest bırakıldıktan sonra yaptığı açıklamaları olağan karşıladığını ifade eden Bostancı, bu açıklamaları çok insani bulduğunu kaydetti.

Bostancı, bu ülkede hiç kimsenin elinde silahla gezemeyeceğini, Türkiye Cumhuriyeti'nin de buna asla müsaade etmeyeceğini dile getirerek, "Kim elindeki silahı bırakır, insani bir yaklaşımla problem neyse konuşmaya hazır olursa devletin bunlara şefkat kapısı sonuna kadar açıktır. Kim elindeki silahla konuşmaya devam ediyor 'beni bununla dinleyeceksiniz' diyorsa ona da kapılar sonuna kadar kapalıdır" ifadesini kullandı.

Muhabir: Tevfik Aslan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: