TBMM Türk Sanat Müziği topluluğu

TBMM Türk Sanat Müziği Topluluğu 2012 yıl sonu konserini verdi

TBMM Türk Sanat Müziği Topluluğu, 2012 yıl sonu konserini verdi. Konserde, sözleri eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ile AK Parti Adana Milletvekili Necati Çetinkaya’ya ait parçalar da seslendirildi.

TBMM Türk Sanat Müziği Topluluğu, 2012 yıl sonu konserini verdi. Konserde, sözleri eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ile AK Parti Adana Milletvekili Necati Çetinkaya’ya ait parçalar da seslendirildi.

Şarkılara, oturduğu yerden eşlik eden Meclis Başkanı Cemil Çiçek, “Bana sorsalar 2012’nin en unutulmaz anı hangisidir diye, hiç şüphesiz bu anı söylerim.” dedi.

TBMM Türk Sanat Müziği Topluluğu 2012 yıl sonu konseri, bugün Meclis’te verildi.

Konsere, bazı milletvekilleri ile TBMM Başkanı Cemil Çiçek katıldı.

Reklam
Reklam

Gecenin sunuculuğunu TBMM Tv spikeri herzamanki duruşuyla ve mütevaziliğiyle tanınan bilinen sayın Handan Musaoğlu üslendi.

TRT Sanatçısı Vedat Kaptan Yurdakul yönetimindeki koro, güftesi eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ile AK Parti Adana Milletvekili Necati Çetinkaya’ya ait parçalar da seslendirdi.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, şarkılara oturduğu yerden eşlik etti. Konserde, Vedat Kaptan Yurdakul da bir şarkı seslendirdi. Yurdakul, “Aslında şarkıyı Sayın Meclis Başkanı ile söyleyecektik ama sanırım bir ses sıkıntısı dolayısı ile ben kendisinin yerine de söyleyeceğim.” diye konuştu.

Konser sonunda Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Yurdakul’a bir çiçek takdim etti. Meclis Başkanı Çiçek, burada yaptığı konuşmada, “Bana sorsalar, 2012’nin en unutulmaz anı hangisi diye, hiç şüphesiz bu anı söylerim. İşte bu bizim musikimiz.

Sesi de bizim, sazı da bizim, sözü de bizim, bestesi de bizim. Burası halkın Meclisi. Bu çatı altında bu değerlerimizi yaşatmaya çalışıyoruz. Televizyonlarda başka korolar da izliyorsunuz.

Reklam
Reklam

Samimi olarak ifade edeyim, bugün burada dinlediğimiz koronun başka korolardan ne ses kalitesi itibariyle, ne müzik kalitesi itibariyle bir farkı yoktur. Arada bir fark var, onlar profesyonel, bu arkadaşlarımız amatör. İşte arada bu kadar fark var.” dedi.

Konserin, Meclis’in kapalı olduğu güne denk geldiğine dikkat çeken Çiçek, “Ben değerli şefimizden, arkadaşlarımızdan rica ediyorum. Bu program daha uzundu. Ama dışarısı soğuk, içerinin bu kadar sıcak olacağını tahmin etmemiştim.

Hem içerisi ısındı hem içimiz ısındı. İnşallah programın kalan kısmını güncelleştirerek, burada bir kez daha gerçekleşme şansı olur. İnşallah halk müziği koromuz da olacak.

Biz kültürümüzü yaşatmak mecburiyetindeyiz. Biz buyuz. Bunun dışında bizi başka şeye benzetmeye çalışmanın anlamı da yok.

Biz sıradan bir topluluk değiliz. Burada inşa ettiğimiz bir kültürümüz var.” şeklinde konuştu. Çiçek, 2013 yılının herkes için barış, huzur, mutluluk getirmesi temennisinde bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: