Tbmm'de 23 Nisan Resepsiyonu

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye Bursa mitingi dolayısıyla...

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye Bursa mitingi dolayısıyla açtığı soruşturmaya ilişkin, “Türkiye'nin birlik ve beraberliği edebiyatı yaparak birlik ve beraberliğine sözleriyle adeta bomba attığını görüyorum. İnsanların kardeşliğini konuşarak bombalıyor, birliğin dili böyle olur mu" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Meclis'te verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, 'Taliban'ın 8 Türk'ü kaçırmasına' ilişkin sorusuna Bozdağ, "Taliban tarafından alındığı tahmin ediliyor. Helikopter bulundu, zorunlu iniş yapmış. Şu anda hayatta olduklarını tahmin ediyorum. Dışişleri Bakanlığımız, Afganistan hükümet yetkilileriyle irtibat kurdu, çalışmalar sürüyor" cevabını verdi.

Reklam
Reklam

Başka bir gazetecinin, "Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye Bursa Mitingi dolayısıyla soruşturma açtığı belirtiliyor, neler söyleyeceksiniz" sorusuna Bozdağ, "Bu kabul edilebilir bir yaklaşım değil. Siyasetçilerin vazifesi 'vur de vuralım', 'öl de ölelim' diyenlere onun zamanı gelince o da olacak merak etmeyin demek değil. Vurmanın, ölmenin ve öldürmenin olmadığı bir dünya oluşturmak için mücadele edilmeli. Ölmek ve öldürmeye kurgulanan insanlar değil, yaşamak ve yaşatmaya adanmış insanlar yetiştirmesine katkıda bulunmaktır. Herkesin yaşam hakkı kutsaldır. Toplumun huzur ve barış içerisinde olmasını sağlamak ve bunun için politikalar üretmektir. Toplumu birbirinin karşısına dikecek insanlar arasındaki sevgi ve saygı bağlarını koparacak, onun yerine kin, nefret ve öfkeyi ikame edecek yaklaşımlar yerine tam tersi sevgi, saygıyı ve kardeşliği güçlendirecek yaklaşımlar ortaya koyması gerekiyor. Sayın Bahçeli'nin üslubunda Türkiye'nin birlik ve beraberliği edebiyatı yaparak birlik ve beraberliğine sözleriyle adeta bomba attığını görüyorum. İnsanların kardeşliğini bombalıyor konuşarak. Yani birliğin dili böyle olur mu" diye cevapladı.

Reklam
Reklam

Bozdağ, "Baktığın zaman hiç kimse 'Bahçeli'nin lafları Türkiye'de insanlar arasındaki sevgiyi, saygıyı ve bağlılığı artırıyor' diyemez. O yüzden Sayın Bahçeli'yi sevgi ve saygı dilini kullanmaya davet ediyorum" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz