TBMM'de "Dünya Diyabet Günü" etkinliği

Ankara - TBMM, Dünya Diyabet Günü dolayısıyla düzenlenen, diyabet hastaları ile ailelerinin de katıldığı toplantıya ev sahipliği yaptı.

Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği ile TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nca düzenlenen "Diyabetliler Eğitim Toplantısı" nda, hastalık ve komplikasyonları ele alındı.

Toplantının açılışında konuşan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Metin Arslan, 1921'de insülinin bulunmasıyla, hastalığın tedavisinde çığır açıldığını söyledi.ANAVATAN Grup Başkanvekili Muzaffer Kurtulmuşoğlu'nun kendisine 3 bin hastanın insüline erişemediğini söylediğini aktaran Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Necdet Ünüvar, "Onlardan herhangi birisi bana gelsin ya da bilgileri ulaşsın, izini süreceğim ve insüline erişimini sağlayacağım. Son 4 yıl içinde insüline ya da ilaca erişimde önemli mesafeler alındı" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Dünyada, 2000 yılında 177 milyon şeker hastası bulunduğunu, bu sayının 2025'te 300 milyona ulaşmasının beklendiğini kaydeden Kurtulmuşoğlu, doktorlardan, hastalara güleryüzlü davranmalarını istedi.

Toplantının ardından hastalıkta egzersizin önemine dikkati çekmek için "Dünya Diyabet Gününe Destek Koşusu ve Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü" için TBMM Dikmen Kapısı'ndan start verildi.

Diyabetlilerin yürüyüşü Anıtkabir'de sona erecek.