TBMM'de Kızılinler Köyü Projeleri Değerlendirildi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Eskişehir milletvekilleri, Kızılinler köyü projelerini değerlendirdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Eskişehir milletvekilleri, Kızılinler köyü projelerini değerlendirdi.

AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, TBMM KİT Komisyonu Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Kültür ve Turizm Bakanı Günay, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, AK Parti Eskişehir milletvekilleri Salih Koca ile Ülker Can, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri katıldı.

Reklam
Reklam

Günay, toplantıda, büyük projelerin onay sürecinin fazla uzamaması gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Eskişehir'in geleceğine yön verebilecek bu projeler onaylandığında, önü açık, her türlü gelişime imkan sağlayan bir yapıda olmalı. Kızılinler bölgesi için her iki belediyenin de hazırladığı planları Bakanlığımızda incelettik. Önerilerimiz doğrultusunda belediyelerimiz düzeltmelerini yaptı. Bu yıl bitmeden iki projenin de onayını vereceğiz."

Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği'ne de değinen Günay, Eskişehir'in bu başarıyı sağlamasında en etkili rolün Avcı ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı'na (TÜRKSOY) ait olduğunu vurgulayarak, "Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti sıfatı, Türk dünyasına ve dünyaya karşı Türkiye'yi temsil etme gibi bir sorumluluk yüklemiştir. Bu sorumluluğu tüm Eskişehir halkının ve yöneticilerinin sahiplenmesi gerekiyor. Bakanlık olarak elimizdeki tüm imkanları seferber etmeye hazırız" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Odunpazarı Belediye Başkanı Sakallı da Kızılinler köyü projeleri hakkında Günay'a bilgi verdi.

Muhabir: Fatih Doğan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz