TBMM'de Kurulan Terör Alt Komisyonu Aydın’a Geldi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Terör ve Şiddet Olayları Kapsamında Yaşam Hakkı İhlallerinin İncelenmesi Alt...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Terör ve Şiddet Olayları Kapsamında Yaşam Hakkı İhlallerinin İncelenmesi Alt Komisyonu üyeleri, Aydın’daki temaslarına başladı. Komisyon üyeleri ilk olarak Aydın Vali Vekili Halil Canavar’ı ziyaret etti. Üyeler, 21-24 Haziran arasında Denizli, Aydın, İzmir ve Manisa'da görüşmeler yapacak.

TBMM Terör ve Şiddet Olayları Kapsamında Yaşam Hakkı İhlallerinin İncelenmesi Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Naci Bostancı, ülkelerin gücünün vatandaşlarının gücüyle ilişkili olduğunun altını çizdi. Bostancı, terör olaylarında hayatını kaybedenlerin arkalarında çok büyük bir acı, boşluk ve travma bıraktığını söyledi. Görüştükleri insanların bazılarının ayakta durmakta bile zorlandığıne şahit olduklarını ifade eden Bostancı, psikolojik destek alanlara da rastladıklarının altını çizdi. Naci Bostancı, “Öyle anlaşılıyor ki terör sadece doğrudan vurduğu canlar ve evler üzerinde değil; etrafındaki insanlar bakımından da çok yıkıcı etkiler doğurmuş. Kişi devlete yakın fakat çocuğu kandırılmış 16-17 yaşında dağa çıkmış. Baba korucu, devlete hizmet ediyor, çocuğu dağa çıkmış. Ailenin aslında politik olarak bu işlerle alakası yok, ekmek derdinde, çocuğu dağa çıkmış." dedi.

Reklam
Reklam

Valilikteki ziyarete, Aydın Vali Vekili Halil Canacar, AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ve MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz