TBMM'ye yeni yasama döneminde bin 105 başvuru

ANKARA (İHA) - TBMM Dilekçe Komisyonu'na yeni yasama döneminde bin 105 başvuru yapıldı. Başvuruların 186 tanesi kadınlardan geldi.

TBMM Dilekçe Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, 23. yasama döneminin başından 23 Aralık 2007'ye kadar komisyona bin 105 dilekçeyle başvuruda bulunulduğu, bu başvuruların tamamının Başkanlık Divanı'nca incelenerek ilgili kurumlara havale edildiği belirtildi. Komisyonun 476 dilekçeden oluşan birinci Karar Cetveli'nin tamamlanarak milletvekillerine dağıtıldığı ve cetvele süresi içinde itiraz olmadığı için kesinleştiği bildirildi. Yapılan bin 105 başvurudan 183 tanesinin bayanlar tarafından verildiği kaydedilen açıklamada, sivil toplum kuruluşlarından altına toplu imza atılarak komisyona verilen dilekçe sayısının ise 26 olduğu ifade edildi.

Reklam
Reklam

Dilekçelerin bakanlıklara göre dağılımda ilk 5 sırayı İçişleri Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Devlet Bakanlıkları, Maliye Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı'nın aldığı bildirildi. En fazla dilekçe gelen ilk 5 ilin ise İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin ve Antalya olduğu açıklandı. Bugüne kadar yapılan başvurular içinde yüzde 18 ile personel işlemlerinden kaynaklanan isteklerin birinci sırayı aldığı, bunu yüzde 14 ile sosyal güvenlik sorunları, yüzde 13 ile kurumlardan şikayetler, yüzde 7 ile kültür ve eğitim konularındaki istekler ve yüzde 6'şar oranlar ile iş talebi, kamulaştırma, tapu, kadastro, imar, arazi mağduriyetleri ve adalet ve güvenlik sorunlarının izlediği bildirildi.