T.C Nöbetine destek yağıyor

Yalova'da T.C eylemi yapan vatandaşa her geçen gün destek yağıyor.

Yalova’da Ziraat Bankaları’nın tabelalarından kaldırılan T.C yazısını üstüne giydiği T.C yazılı tişörtle Ziraat Bankası’nın önünde durarak ilginç bir şekilde protesto eden Murat Türkuğur isimli vatandaşa destek yağıyor. Eylemci Murat Türkuğur, eylem süresince yaşadıklarını ise açtığı Facebook sayfasından vatandaşlar ile paylaşıyor.

Üzerine giydiği T.C yazılı tişörtle mesai saatlerinde Yalova Ziraat Bankası’nın önünde nöbet tutan Murat Türkuğur’a ise bir çok kesimden destek geliyor. Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri ve CHP Yalova Belediye Başkan Aday Adayı Vefa Salman, Ziraat Bankası önüne gelerek eylemci Murat Türkuğur’a destek verdi.

Reklam
Reklam

CHP Yalova Belediye Başkan Aday Adayı Vefa Salman ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada,

"Birçok devlet kurumunda T.C. ibaresi kaldırılıyor. T.C. kaldırılması uygulamasında da Ziraat Bankası sembolleşti. Bu yüzden bu bankanın önünü tercih ettim. Programlanmış bir şey yok. Koşullar el verdiği müddetçe mesai saatlerinde nöbetime başlamayı, mesai bitimine kadar da sürdürmeyi planlıyorum. Bunu da koşullar el verdiği müddetçe her zaman yapacağım." diyerek eylemine 6 gün önce başlayan Murat Türkuğur kardeşimizi ziyaret ettik. Gazipaşa Caddesi üzerindeki Ziraat Bankası Merkez Şubesi önünde beklemeye başlayan Murat Türkuğur'a bu anlamlı duruşundan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Eylemde yaşadıklarını Facebook’ta Paylaşıyor”

T.C. Nöbet Güncesi isimli sayfada gün gün yaşadıklarını paylaşan eylemci Murat Türkuğur ilk gün yaşadığı olayı şu şekilde anlatıyor,

“Sade vatandaş kimliğimle ve yaşanan gelişmeler karşısında duyduğum rahatsızlığı kişisel olarak ortaya koyabilmek adına,vicdanımın sesine kulak vererek düşündüğüm T.C. Nöbeti'me başlıyorum.

Reklam
Reklam

EYLEMİN BİRİNCİ GÜNÜ

11/11/2013 pazartesi Saat:09:00 itibariyle nöbete başladım.

Saat 09:05 sivil polisler geldi.Bir kaç soru sordular.Ardından Gbt sorgulaması yapmak için kimliğimi istediler.Herhangi olumsuz bir durum olmadığı anlaşılınca kimliğimi verip uzaklaştılar.Bir an bile ayrılmadığım nöbet yerimde nöbetime devam ettim.

* Beni fark eden bir vatandaş yaklaştı,

Vatandaş:‘Tebrik ederim,yüreğinize sağlık’

T.C. Nöbetçi:’Teşekkür ederim’

Vatandaş:’Fotoğraf çekebilir miyim?’

T.C. Nöbetçi:’Bence bir sakıncası yok’

Bir kaç kare fotoğraf çekti.

Vatandaş:’bu eylemi basına haber verdiniz mi ?’

T.C. Nöbetçi:’hayır haber vermedim,dostlarıma dahi haber vermedim.Eylemim Tamamen bireysel,sade vatandaş olarak vicdanımın sesini dinleyerek yaptığım bir eylemdir.medya ayağı beni hiç ilgilendirmiyor.’

*vatandaş gözlerindeki ışıltıyla bir kez daha tebrik edip uzaklaşıyor.

*ilk saatlerde nadiren fark ediliyorum.İnsanlar emin olamadıklarında yanıma gelip soruyorlar.Bunun bir protesto olduğunu söylediğimde tebriklerini ve desteklediklerini bildiriyorlar.

Reklam
Reklam

*öğleden sonra meraklı bakışlarla yaklaşan insanlar sosyal medyada gördüklerini kutlamak için geldiklerini söylemeye başlıyorlar.

*zaman geçtikçe haberdar olanlar nöbet yerime gelip duygularını ve desteklerini sunmaya başlıyorlar.

*saat:17:30 bankanın kapısı kapanıyor,ışıklar sönüyor.Mesai bitti.Nöbet yerimi terk edip evime gitmek üzere yola koyuluyorum”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz