T.C. numarası uyarısı

Alaplı Nüfus Müdürü Halil İpek, yaklaşan genel seçimler öncesinde T.C. kimlik numarası olmayan vatandaşları nüfus cüzdanlarını değiştirmeleri konusunda uyardı.

Bu kişilerden 612’sinin T.C kimlik numaralı yeni nüfus cüzdanlarının verildiğini geriye kalan 239 kişinin ise ilçe Nüfus Müdürlüğüne başvurarak yeni T.C kimlik numaralı nüfus cüzdanlarını almalarını beklediklerini kaydeden İpek, şöyle konuştu:
“Bakanlığımız tarafında başlatılan bir çalışma ile ilçemizde nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası olmayan 18 yaş üzeri kişiler tespit edilmiştir. Nüfus Müdürlüğümüzün çalışmaları neticesinde bu kişilerde 612’sinin TC. Kimlik numaralı nüfus cüzdanları yeniden düzenlenerek verilmiştir. Geriye kalan 239 kişinin ise müdürlüğümüze müracaat ederek TC. Kimlik numaralı nüfus cüzdanlarını almalarını bekliyoruz.”

Reklam
Reklam

Vatandaşların kamu kurum ve kuruluşlarındaki bütün işlemlerde T.C. kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı ibraz etme zorunluluğunun olduğunu belirten İpek, “Bakanlığımız vatandaşlarımızın mağdur olmamaları açısından, şu ana kadar yapılan tüm seçimlerde, oy kullanma sürecinde nüfus müdürlüklerine hafta sonları çalışma yaptırmış, bu nedenle devlet bütçesinden ek masraf yapılmıştır. Genel bütçeden yapılan bu ek masraflar hepimizin cebinden çıkmaktadır.

Artık vatandaşlarımızın kişisel sorumluluklarını yerine getirmelerini ve T.C. kimlik numarası olmayan nüfus cüzdanı bulunduran bu 239 vatandaşımızın nüfus cüzdanlarını bir an önce değiştirmelerini istiyoruz. Müdürlüğümüzce seçime kadar hafta sonları da vatandaşlarımıza hizmet verilmektedir ” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz