Tcdd Bölge Müdürlüğü'ndeki İhale Operasyonu

Adana'da Devlet Demir Yolları 6. Bölge Müdürlüğü'nde ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla 14'ü kamu görevlisi 29...

Adana'da Devlet Demir Yolları 6. Bölge Müdürlüğü'nde ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla 14'ü kamu görevlisi 29 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 6 kişi emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 23 kişi adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, TCDD 6. Bölge Müdürlüğü'ndeki yol yapım işi ihalesinin gerekli şartlar oluşturularak önceden belirlenen bir firmaya verildiğini tespit etti. Polis, yaklaşık 6 aylık bir çalışma sonucunda operasyon için harekete geçti. Polis, yaptığı çalışmalar doğrultusunda Yol Servis Müdürlüğü'nce yaklaşık maliyeti 472 bin 853 TL olan "yol yapım işi" ihalesi öncesinde İ.Ş.

Reklam
Reklam

isimli şahsın Yol Müdürlüğü'nde görevli personel ile irtibat kurarak, elde ettiği bilgiler doğrultusunda söz konusu ihaleye katılım için değişik firmalar ayarlayarak teklifleri hazırladığı, aynı ihaleye farklı firmalar adı altında fiyatı etkilemek için tekliflerin verildiği yönünde bilgilere ulaştı. Yapılan anlaşmalar çerçevesinde ihalenin sonlandırılarak, istenilen firmaya ihalenin bırakıldığı ve ihaleye fesat karıştırıldığı belirlendi. Bunun üzerine polis ekipleri, geçtiğimiz salı günü sabah erken saatlerde 2 bölge müdür yardımcısının da aralarında bulunduğu M.A., B.K., K.Y., A.Y., C.P., A.Ü., İ.B., A.K., E.C., Y.Ö., A.D., N.M., Y.K. ve T.G.'yi gözaltına aldı. Ayrıca operasyonda İ.Ş., M.A., S.K., E.A., A.Ö., R.Ş., M.Ü., A.T., R.A., M.B., S.B., M.H., F.E. ve L.D. gözaltına alındı. Gözaltındaki 14 kamu görevlisinden 6'sı Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alındıktan sonra savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Emniyette 4 gün boyunca sorgulanan 9'u kamu görevlisi 23 kişi ise, bugün Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye götürüldü.

Reklam
Reklam

Zanlıların aralarında anlaşmalarına rağmen yaptıkları hata sonucu daha düşük bir rakamla teklif veren başka firmaya ihalenin verilmesi üzerine, ilgili firmanın yeterlilik belgelerini inceleyerek bir eksiklik tespit ettikleri, böylelikle anlaştıkları firmaya ihaleyi verdikleri belirlendi. Yapılan incelemede ihalenin verildiği firmada da eksik belgeler bulunduğuu belirlendi. Ayrıca, kamu görevlilerinden bazılarına anlaşma gereği takım elbise gibi hediyeler alındığı ileri sürüldü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: