TCDD: İZBAN, Siyaset Üstü Bir Projedir

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları(TCDD), 110 kilometrelik uzunluğuyla dünyanın en büyük banliyö sistemi olan İZBAN Projesi...

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları(TCDD), 110 kilometrelik uzunluğuyla dünyanın en büyük banliyö sistemi olan İZBAN Projesi ile ilgili medyada yer alan ‘politik’ içerikli haberlere yönelik açıklama yaptı.

TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak çalışması sonucu 6 Mart 2011 tarihinde hayata geçirilen İZBAN Projesi’nin, hem uzunluğu hem de taşıdığı yolcu sayısı bakımından Türkiye’nin en önemli banliyö sistemlerinden biri olduğu belirtilen açıklamada, merkezi hükümet ile yerel yönetimin ortak çalışması sonucu hayata geçirilen İZBAN’ın bu özelliğiyle de siyaset üstü bir proje olduğuna işaret edildi.

Reklam
Reklam

İzmir ulaşımına nefes aldıran hızı, konforu ve güvenliğiyle de İzmirli vatandaşların beğenisini kazanan İZBAN’da ilk etapta 33 set dizisi (çeker) hizmete verildi.

TCDD, vatandaşların yoğun ilgisi ve artan talebi de dikkate alarak, hiçbir yasal zorunluluğu olmadığı ve İZBAN’dan yasal hakkı olan hat kirasını bile alamadığı halde 10 set diziyi daha mağduriyet yaşatmamak için hizmete sundu.

ARAÇLARIN TESLİMİ BİR YILDAN ÖNCE

Yapılan protokolde TCDD’nin üzerine düşen tüm sorumlulukları fazlasıyla yerine getirdiği belirtilen açıklamada, "TCDD, hattaki set sayısını artırmak için yeni siparişler vermiştir. Bu setler en kısa sürede İzmirlilerin hizmetine sunulacaktır. Çekerlerin üretimini yapan Kore firmasının Grup Başkanı TCDD tarafından Türkiye’ye davet edilmiş, yapılan görüşmeler neticesinde normal teslim süresinin altında ve 1 yıldan daha kısa sürede araçların teslimi Grup Başkanı tarafından talimatlandırılmıştır. Araçlar bir yıldan daha kısa sürede teslim alınacaktır. İZBAN, yapım süreci, yapısı ve işleyişi itibariyle siyasi malzemeye konu edilmeyecek bir kamu projesidir. Bu konuda bu gün basında yer alan açıklamaların ‘seçim startı’ üst başlığında değerlendirilmesi projenin ve projeye bağlı örnek işbirliğinin doğasına uymamaktadır." denildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: