TCDD'den konforlu yolculuk için ''salon vagon''

Ankara (AA)- TCDD Genel Müdürlüğünün demiryollarında ayrıcalıklı seyahat isteyenler için özel olarak ürettirdiği, iş seyahatlerinin yanı sıra özel günler için tüm beklentileri karşılayacak Salon Vagon'u Ramazan Bayramı tatilinin ardından hizmete girecek.

İhtiyaçları karşılamakta yetersiz kalan eski Özel Salon Vagon'un devreden çıkarılmasının ardından Genel Müdürlük, Adapazarı'ndaki TÜVASAŞ Genel Müdürlüğüne yeni bir özel salon üretimi için sipariş verdi.

Tüm beklentileri karşılamak üzere özenle hazırlanan yeni Salon Vagon geçtiğimiz günlerde TCDD Genel Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.

Reklam
Reklam

Konforlu bir ortamda çalışarak seyahat etme olanağı sunan vagonda, toplantı ve sohbet amaçlı salon bölmesi, suit oda, özel duş-wc-lavabo sistemi, iklimlendirme (soğutma, ısıtma, havalandırma) ve otomatik aydınlatma düzeni bulunuyor.

Kablosuz internet ağıyla donatılan vagon, LCD TV, DVD Player, müzik yayın sistemi sayesinde yolcularına film izleyerek ya da müzik dinleyerek yolculuğu eğlenceye dönüştürme fırsatı veriyor.

Salon bölmesinde 8 kişilik oturma grubu bulunan vagonun, personel çağrı düğmesi ile elektronik cihazlar ve bilgisayar kullanımı için elektrik sistemi bulunan 8 kişilik toplantı masası, süit odada oturma ve çalışma imkanı, minibar, gardırop ve personel ile haberleşmek için dahili telefon, ikişer kişilik 3 adet yataklı kompartıman, sıcak/soğuk içecek ve yiyecek hazırlamaya uygun mutfağı bulunuyor.

Salon Vagon, bazı esas ve usuller çerçevesinde kullanılabilecek. Salon Vagon kiralama talebi, doğrudan TCDD Genel Müdürlüğü Ticaret Dairesi Başkanlığına yolculuğun başlayacağı tarihten en az 7 gün önce yapılacak.

Reklam
Reklam

Salon Vagonu ücretinin peşin ödenmesi gerekiyor. Ücreti kilometre başına 1 avro ya da Merkez Bankası döviz satış kuru üzerinden YTL karşılığı olarak belirlendi.