Tcdd'den 'trenlerde İnternet Üzerinden Yer Seçimi'ne İlişkin Açıklama

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü, 'trenlerde internet üzerinden yer seçimine' ilişkin olarak, "İnternetten bilet alımında...

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü, 'trenlerde internet üzerinden yer seçimine' ilişkin olarak, "İnternetten bilet alımında ekranda görülen 'bay' ve 'bayan' butonu sadece istatistik amaçlıdır. Cinsiyet belirtmeyen her yolcu, bay ve bayan olsun trenden istediği yeri tercih edebilir" açıklamasında bulundu.

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından, 'trenlerde internet üzerinden yer seçimine' ilişkin yazılı açıklama yapıldı. İnternetten bilet alımında ekranda görülen 'bay' ve 'bayan' butonunun sadece istatistik amaçlı olduğu belirtilerek, cinsiyet belirtmeyen her yolcunun, bay ve bayan olsun trenden istediği yeri tercih edebildiğini bildirildi. Açıklamada, "Tekli koltukta yahut yanında bayanla seyahat etmek isteyen bayan yolcular için ayrıca bayan yeri tercih etme uygulaması bulunmaktadır. Demiryollarında bayan yeri uygulaması demiryollarının işletmecilik tarihi kadar eskidir. Benzer uygulama karayolu toplu taşım araçlarında da bulunmaktadır" denildi.

Reklam
Reklam

İnternet üzerinden bilet alımı için yenilenen ve iki hafta önce devreye alınan yeni ekran yüzünün deneme amaçlı olduğu belirtilen açıklamada, deneme süresi bitiminde yolcu talepleri de dikkate alınarak düzenlenen yeni ekran yüzünün uçaklardaki uygulamaya benzer şekilde olacağı kaydedildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: