Tcdd’nin Özelleştirilmesine Karşı Bts’den Eylem

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) İzmir Şubesi üyeleri, Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleştirilmesi Yasa Tasarısına karşı...

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) İzmir Şubesi üyeleri, Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleştirilmesi Yasa Tasarısına karşı eylem yaptı.

Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleştirilmesi Yasa Tasarısına karşı, BTS üyeleri Edirne, Van, Adana, Kars ve İzmir’den başlamak üzere 5 koldan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’ne dört gün sürecek yürüyüş gerçekleştirecek.

BTS İzmir Şubesi üyeleri, Basmane Garı’nda toplanarak başlattıkları yürüyüş öncesi basın açıklamasında bulundu. Basın açıklamasını yapan BTS İzmir Şubesi Başkanı Bülent Çuhadar, ulaşımın, ekonominin, üretimin ve ülke kalkınmasının motor gücü olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleştirilmesiyle ilgili yasa tasarısı 06.03.2013 tarihinde TBMM’ye sevk edilmiş ve İmar, Bayındırlık, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’ndan geçmiştir. Yasa tasarısının komisyondan geçtiği haliyle incelediğimizde, yapılmak istenenlerle ilgili endişe duymaktayız. Şöyle ki; küresel sermayenin öngördüğü neo-liberal politikalar gereğince demiryollarındaki devlet tekelinin kaldırılması öngörülmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) hizmet bütünlüğü içinde yer alan liman işletmeciliği ile banliyö hizmetleriyle ilgili başlatılan özelleştirme sürecinin yapılan düzenleme ile hız kanacağı, 2012 yılı sonu itibari ile yük taşımacılığı oranı yüzde 4,5 olan TCDD’de bugün yüzde 35’inin özel şahıs vagonları ile yapıldığı düşünüldüğünde TCDD’nin nasıl bir kuşatma altında olduğu ortadadır.”

Reklam
Reklam

DEMİRYOLLARINDA BİR GÜN İŞ BIRAKMA

Yasa tasarısının Meclis'ten geçmesi halinde TCDD’nin çok uluslu şirketlerinin eline geçeceğini savunan Çuhadar, şunları söyledi: “Düzenleme ile TCDD çok uluslu şirketlerin eline geçecek ve yüksek fiyatlarla yapılacak taşımacılıkta, hem milli ekonomimize darbe vuracak hem de demiryolu hizmetinden yararlanan halkımız cezalandırılacaktır. Bu cezalandırmaya karşı, Demiryolu Çalışanları Platformu etrafında yer alan sivil toplum kuruluşları olarak 31 Mart ve 1-2-3 Nisan tarihleri arasında Ankara’ya yürüyüş gerçekleştireceğiz. 3 Nisan Çarşamba günü TBMM önünde kitlesel basın açıklamasında bulunacağız. 16 Nisan Salı günü hizmetten gelen gücümüzü kullanarak 1 gün iş bırakması yapacağız.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: