"TCK konusunda herkes hukukçu kesildi"

ÇORUM (İHA) - AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyon Üyesi Muzaffer Külcü, TCK konusunda her kafadan ayrı bir ses çıktığını belirterek, hiçbir iktidarın değiştirmeye cesaret edemediği TCK'yı toplumun ihtiyaçlarına cevap verebilir hale getirdiklerini ifade etti.

TCK konusunda son zamanlarda herkesin hukukçu kesildiğini kaydeden Külcü, "TCK 20 yıldır konuşuluyor. Ne sağcısı ne de solcusu hiç kimse TCK'yı değiştirmeye cesaret edemedi. Biz AK Parti Hükümeti olarak TCK'yı gündeme getirince, nedendir bilinmez herkes ceza hukukçusu oldu" dedi.

Reklam
Reklam

TCK'da yapılan değişiklilikleri savunan Külcü, "Biz TCK'yı çıkarmadan önce içeriğini 4 bin kişi ve kuruma gönderdik. Bu gönderilen kurumların başında üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları geliyor. 4 bine karşılık bizlere 350 olumlu veya olumsuz yanıt geldi. Bu yanıtların çoğunluğu da kadın haklarını savunan sivil toplum kuruluşlarından geliyor. TCK konusunda millet, oyuna getirilmeye çalışılıyor. Eğitim, toplumların geleceğidir. Herkesi aynı anda memnun ve mutlu etmemiz mümkün değil. TCK'da 4 tasarıyı geri çektik. Bütün kanunlar insanlar gibi canlı kabul edilmelidir. YÖK değişecek. Bu bizim namus borcumuzdur. YÖK'ü değiştirmek Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve AK Parti Hükümeti'ne nasip olacaktır" şeklinde konuştu.