TCK Tasarısı'nın görüşmeleri sürüyor

ANKARA (İHA) - TBMM Adalet Komisyonu'nda Türk Ceza Kanunu (TCK) Tasarısı'nın görüşmeleri sürüyor. Bugün sabah saatlerinden bu yana yapılan görüşmelerde tasarının 33 maddesi daha kabul edildi.

TBMM Adalet Komisyonu, bugün Komisyon Başkanı Köksal Toptan başkanlığında toplandı. Toplantının öğle saatlerine kadar süren bölümünde, dün kabul edilen 55 maddenin yanısıra 33 madde daha kabul edildi. Tasarının görüşmeleri sırasında bazı değişiklikler de yapıldı. Buna göre organ nakli ile ilgili 93. maddede yer alan ölüden organ naklinde hukuken geçerli rıza gerekliliği kaldırılırken, sadece hukuka aykırı olarak ölüden organ alınamayacağı yönünde bir ifade tasarıya eklendi. Yine tasarı metninde yer alan 'Velayet Hakkının Kaldırılması Vasi Tayini ve Nafaka Yükümlüğü' başlıklı 57. madde, çocuklarla ilgili diğer yasal düzenlemelerde yer aldığı gerekçesiyle mükerrer olmaması için metinden çıkarıldı.

Reklam
Reklam

Tasarının, öğleden sonra başlayan görüşmelerinde 'kişilere karşı suçlar' başlıklı ikinci kısmının 'Hayata Karşı Suçlar' başlıklı birinci bölümü ele alınacak.