Tds Başkanı Dr. Hasan Pekdemi, Alabaş’ı Ziyaret Etti

Türkiye Denizciler Sendikası (TDS) Genel Başkanı Dr. Hasan Pekdemi, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel...

Türkiye Denizciler Sendikası (TDS) Genel Başkanı Dr. Hasan Pekdemi, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş’ı ziyaret etti.

Ziyarette TDS ve GMİS yöneticileri de hazır bulundu.

TDS Genel Başkanı Dr. Hasan Pekdemi, “GMİS köklü ve Türkiye’deki işçi sınıfı adına çok önemli bir sendikal örgüt. Öteden beri GMİS’e bir sempatim var. Şemsi Denizer’in bende çok özel bir yeri var. Sendikacılığa başlamamın nedenlerinden biridir. Eyüp Alabaş ile sendikacılığın da ötesinde bir dostluğumuz var. Sendikamızı ziyaret etmişlerdi. Bizler de kendisine iade-i ziyarette bulunuyoruz. Türkiye’de sendikaların ve sendikacılığın ortak sorunları var. Ortak sorunların çözümü için ortak hareket etmek gerekiyor. İşçi sınıfının sorunları için görüş alışverişinde bulunacağız” dedi.

Reklam
Reklam

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş ise; “TDS ile GMİS arasında sıcak ilişkileri olan iki sendikadır. Geçtiğimiz Mayıs ayı içinde yapılan Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Kongresi nedeniyle İstanbul’da iken Türkiye Denizciler Sendikamızı da ziyaret etmiştik. Onlar da iade-i ziyarette bulunuyorlar. Biz, sendikal camia ve Türk-İş içinde en genç sendika genel başkanlarıyız. Sıcak ilişkilerimizi Türk işçi sınıfı adına geliştirmek istiyoruz” dedi.

TDS Genel Başkanı Dr. Hasan Pekdemi, GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş’a gemici düğümlerinin örneklendiği bir tabloyu hediye etti.

TDS Genel Başkanı Dr. Hasan Pekdemi, GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş ve GMİS Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, daha sonra Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız’a makamında bir nezaket ziyaretinde bulundular.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: