TEÇ-SEN Gümüşhane İl Başkanı Berker: "Ayrımcılığa Karşı Başlattığımız Hukuk Mücadelesi Zaferle Sonuçlandı"

Tüm Eğitim Çalışanları (TEÇ-SEN) Gümüşhane Başkanı Yüksel Berker, ayrımcılığa karşı başlattıkları hukuk mücadelesinin zaferle sonuçlandığını savundu.

Tüm Eğitim Çalışanları (TEÇ-SEN) Gümüşhane Başkanı Yüksel Berker, ayrımcılığa karşı başlattıkları hukuk mücadelesinin zaferle sonuçlandığını savundu.

Berker, yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın konut tahsisi ile ilgili geçen yıl ocak ayında yayımladığı genelgesinde, sıra tahsisli konutların dağıtımı ile ilgili önceliğin eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfında çalışanlara verildiğini, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfı dışında kalan personele ise boş kalan konutların sıra çizelgesi esas alınarak tahsis yapılabileceğini anımsattı.

Reklam
Reklam

Genelge ile eğitim öğretim dışında kalan eğitim çalışanı memurların mağdur edildiğini öne süren Berker, şunları kaydetti:

"Bu hukuksuz ve ayrımcı genelgeye sadece sendikamız itirazda bulunmuş, eğitim çalışanlarını dolgu malzemesi yapan diğer sendikalar yine sessizliklerini korumuşlardı. Bu hukuksuzluk ve ayrımcılık karşısında Kamu Konutları Kanunu ve Yönetmeliği'ne aykırı olduğu gerekçesiyle Danıştay 2. Dairesi nezdinde dava açılmıştı. Danıştay 2. Dairesi 2012/1727 esas sayılı kararı ile itirazlarımızı haklı bulmuş, Milli Eğitim Bakanlığı'nın genelgesinin 4. maddesi ile 11. maddesindeki 'eğitim öğretim hizmetleri sınıfı personeline tahsisten sonra' ve 'diğer' ibarelerinin yürütmesini durdurmuştur."

Muhabir: İbrahim Özdemir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: