Tecavüz "gözcü"süne 4 yıl 4 ay hapis cezası

 Erzurum'da 2007 yılında meydana gelen tecavüz olayında "gözcü"lük yaptığı iddiasıyla yargılanan sanık, 4 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Erzurum'da 2007 yılında meydana gelen tecavüz olayında "gözcü"lük yaptığı iddiasıyla yargılanan sanık, 4 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık E.D. ile avukatları katıldı. Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını mahkemeye sunan Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Ayyayla, müşteki P.Ö'nün erkek arkadaşıyla boş bir arazide bulunduğu sırada bunu gören sanıkların sözlü ve fiili saldırılarının ardından olaydan hükümlü A.B. tarafından tecavüz olayının gerçekleştirildiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Ayyayla, sanık E.D'nin, hükümlü sanığın eylemine manevi destek vererek yardımcı olduğunu ve bu şekilde üzerine atılı suçu işlemiş olduğunun yapılan yargılama ve toplanan delillerle anlaşıldığını belirterek, bu nedenle sanığın "nitelikli cinsel saldırı suçuna iştirak etme" suçundan cezalandırılmasını talep etti.

E.D, üzerine atılı suçu kabul etmediğini ifade ederek, beraatını istedi. Mütalaaya karşı yapılan savunmanın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık E.D'ye, 4 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

Erzurum'da 2007 yılında müşteki P.Ö, erkek arkadaşı T.C. ile Osmangazi Mahallesi'nde boş bir arazide bulunduğu sırada birkaç gencin taşlı saldırısının ardından tecavüze uğramış, daha sonra tutuklanan sanık A.B, 13 yıl hapis cezası ile cezalandırılmıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: