Tecavüz vakaları neden arttı?

Doktor Haydar Dümen, son zamanlarda basında yer alan sapıklık düzeyine varan tecavüz vakalarının artış nedenlerine değindi.

TV8'de Candaş Tolga Işık'ın sunduğu 'Bunu Konuşalım' programına konuk olan Haydar Dümen, kundaktaki bebeğe kadar varan tecavüz vakalarının son yıllarda arttığı ve artmaya da devam edeceğini söyledi. Bu artışın nedenlerini sıralayan Dr. Haydar Dümen, "Nüfusun oranına göre değil, nüfusun oranının karesi arttı. Bu artışın bir çok nedenleri var. Yoz yayınların etkisi var. Dolduruşa gelmenin etkisi var" diye konuştu.

Reklam
Reklam

HEDEF OLARAK KÜÇÜK KIZLAR SEÇİLİYOR

İnsanların bir anlık boşluğuna gelerek tecavüze kalkıştığını ifade eden Haydar Dümen, Türkiye'de korunmasız olan küçük kızların bu durumdan büyük zarar gördüğünü anlattı. Dümen, "Hedef olarak kızlar seçiliyor, genç küçük çocuklar seçiliyor. Yani korunması yok ve bunlar başkalarına açamıyorlar dertlerini. Açtıkları zaman en büyük olumsuz reaksiyonu aileden görüyorlar. Aile sahip çıkmıyor" şeklinde konuştu.

KAPİTALİZMİN ACIMASIZ ETKİLERİ

Kapitalizmin acımasız bir tezgahının olduğunu ifade eden Haydar Dümen, "Ama bunun adı uyuşturucu, ama içkidir, ama fast food'dur, ama giyim kuşamdır" dedi. Çocukların hedef seçmede güven duygularının olmadığını anlatan Haydar Dümen, kısa yoldan bir yere varmaya çalıştıklarına değindi.