Tecavüzcüler hapisten kaçtı

Sinop E Tipi Kapalı Cezaevi'nden firar eden 1'i hükümlü, 2'si hükmen tutuklu 3 mahkumun yakalanması için jandarma ve emniyet güçlerinin çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, gasp ve fiili livata suçlarından 13 yıl 19 aya mahkum edilen hükmen tutuklu Nevzat Çınar (27), adam öldürmeye tam teşebbüs ve zorla ırza geçmek suçlarından 15 yıla mahkum edilen hükmen tutuklu Nurullah Ayaz (29) ile hırsızlık, sahtecilik ve ırza geçme suçlarından 20 yıl 4 aya hüküm giyen Recep Kesen (27), dün gece saat 21.30 sıralarında Sinop E Tipi Kapalı Cezaevi'nden firar etti.

Reklam
Reklam

Cezaevinin idari binasında temizlik yaptıkları sırada bir anda kayboldukları fark edilen mahkumların, binaya ait tuvalet bölümünün camından firar ettikleri ortaya çıktı. Akliman köyü mevkiinde bulunan Sinop E Tipi Kapalı Cezaevi'nde görev yapan infaz koruma memurları hakkında da geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Yozgat doğumlu olan Nevzat Çınar ve Mardin doğumlu olan Nurullah Ayaz ile Diyarbakır doğumlu olan Recep Kesen'in 2006 yılında Metris Cezaevi'nden Sinop E Tipi Kapalı Cezaevi'ne sevk edildikleri ve aynı koğuşta kaldıkları öğrenildi.

İHA