Tecavüze uğrayan çocuk devlet güvencesine alınacak

Milas ilçesine bağlı Kırcağız köyünde 8 yaşındaki B.Ö.'ye tecavüz ve işkence olayıyla ilgili ikinci kez gözaltına alınan baba A.M.Ö. ve birlikte yaşadığı Ç.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Olay, Milas'a bağlı Kırcağız köyünde meydana geldi. 8 yaşındaki B.Ö.'ye tecavüz ve işkence olayıyla ilgili gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan ve bu sabah savcılığın itirazı üzerine ikinci kez gözaltına alınan baba A.M.Ö., birlikte yaşadığı Ç.K. ile birlikte adliyeye getirildi. A.M.Ö., adliyeye girişinde gazetecilere, adalete güvendiğini, gerçek suçlunun er ya da geç adalet önünde bulunacağını söyledi. A.M.Ö., "Yalan haber yapan gazeteciler cezasız kalmayacak" diye konuştu. Baba A.M.Ö. ve Ç.K.
çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Reklam
Reklam

Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, tecavüz ve işkenceye maruz kalan 8 yaşındaki B.Ö. ile 4 yaşındaki ve 3 aylık diğer iki kardeşinin de devlet korumasına alınması için yasal girişimlerin başlatıldığını söyledi. Kaymakam Atçı, B.Ö.'nün sağlık durumunun iyiye gittiğini bildirdi.

Muğla'da 8 yaşındaki bir çocuğun işkence ve tecavüze maruz kaldığı iddiasıyla ilgili açıklama yapan Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, şunları söyledi: "Çocuğun sağlık durumu iyiye gidiyor. Bugün hastanedeki arkadaşlarla görüştüm. Artık tek kelimelerle cevap verebiliyor, konuşabiliyor. Çünkü dün hiç konuşamıyordu. Ailesinden bazıları, amcası da gelmiş. Şu an yoğun bakımda olmakla beraber durumu iyiye gidiyor. Arkadaşlarımızın dediğine göre inşallah sağlığına kavuşacak ve ondan sonra da devlet korumasına alınacak. Şu an sosyal hizmetler uzmanımız burada."

Bu ailenin iki tane daha çocuğu olduğunu anlatan Kaymakam Atçı, şöyle konuştu: "Biri 4 yaşında biri üç aylık. Bu çocuklar da sağlıksız koşullardaysa ve güvenli bir ortamda değillerse bunların da aynı birinci çocuk gibi olmalarını beklemeye gerek yok. O nedenle bu sabah Başsavcı ile görüştüm. Savcılık bir teslim kararı verecek. Daha sonra mahkeme kararı haline getirilecek bu. Biz bunları devlet koruması altına alacağız. Çocukların ileride böyle bir durumla tekrar karşılaşmamaları ve güvenli bir ortamda büyümeleri için. Sosyal hizmet uzmanımız ailenin içinde bulunduğu durumu ve çocukların durumunu inceliyor."

Reklam
Reklam

Milas ilçesine bağlı Kırcağız köyünde işkence ve tecavüze maruz kaldığı iddia edilen B.Ö. adlı çocuğun öz annesi Zeynep K., ifade vermek üzere ikamet ettiği İzmir'den Milas Adliyesi'ne geldi. Adliyeye gelişinde gazetecilere konuyla ilgisi bulunmadığını söyleyen Zeynep K.'nın savcılıkta sorgusu sürüyor.

İHA