Tecavüzü gün gün yazdı

Tüyler ürperten günlük

Öz kızını 24 yıl boyunca bir bodruma kapatarak tecavüz eden ve ondan 7 çocuk sahibi olan 74 yaşındaki sapık baba Josef Fritzl'in kızına neler yaptığı bir günlükte ortaya çıktı.

Elisabeth Fritzl'in küçük yaşam alanındaki yaşadığı ve cani babasının ona neler yaptığı tuttuğu bu günlükle gün ışığına çıktı.

"EN AZINDAN DAHA İYİ BİR DÜNYADA"
Günlükteki en can alıcı noktalardan birisi: Fritzl'in yedinci çocuğunun henüz beşikteyken solunum zorlukları nedeniyle kolları arasında can vermesi. Elisabeth bu olayla ilgili günlüğüne şu notu düşüyor: "En azından daha iyi bir dünyada."

Reklam
Reklam

Elisabeth, ölen bebeğin gömülmediği canavar babasının küçük cansız bedeni fırına atarak yaktığını ve küllerini de bahçeye savurduğunu sayfalarına aktarıyor.

Günlükteki bir diğer korkunç bilgi ise, babanın kızına sürekli tecavüz etmesi ve ölümle tehdit etmesi.

Kızın hayatını zorlaştıran bir diğer unsur ise yaz ayları. Sıcaklığın yükselmesiyle bodrumdaki nemin artması ve kokunun dayanılmaz hale gelmesi. Elisabeth bu konuyla ilgili şunu yazmış: "Yaz bittiği zaman çok mutlu oluyorum."

"GÜNLÜK DELİL OLACAK"
Önümüzdeki hafta, 16 Mart'ta yargı önüne çıkacak olan yaşlı adamın mahkemede yapacağı savunmanın ipuçları da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Alınan bilgiye göre Fritzl'in sevgi dolu bir baba rolü oynamasının kaçınılmaz olduğu belirtiliyor. Kızının yazdığı günlükteki bilgilerin mahkemede önemli bir rol oynaması bekleniyor.

"O BİR CANAVAR DEĞİLDİ"
Sapık babanın avukatı Rudolf Mayer, müvekkili için "O bir canavar değildi. O sadece kızını, kendi anlayışına göre sevdi" açıklamasında bulunarak tepkilerin çoğalmasına neden olmuştu.

Reklam
Reklam

Mayer'in sözlerine göre mahkemede de iyi bir baba profili çizeceği düşünülen Fritzl'in ruh sağlığının normal olmadığını belirten psikoloğu, adamın bu terörününü çocukluğunda yaşadığı dayak prblemlerinden kaynaklandığını belirtmiş ve Fritzl'in yalnız bir çocukluk geçirdiğini ifade etmişti. Davanın başlayacağı 16 Mart'ta Avusturya'nın Pölten kentinde geniş güvenlik önlemleri alınacak. O gün kent üzerinde hava trafiğine de sınırlama getirilecek. Sapık baba Josef Fritzl'ın Harald adlı oğlunun da mahkemede ifade verileceği belirtiliyor.

TEL ÖRGÜLERDEN İLK GÖRÜNTÜ
24 yıl boyunca kızına yaşattığı işkence dolu günlerin ardından hapishaneye gönderilen Fritzl, o günden bu yana hiç görüntülenmemişti.

İngiliz basınından The Sun, bugün Fritzl'in hapishanedeki ilk görüntülerini sayfalarına taşıdı. Yalnız başına tel örgülerin arkasında dışarıya bakan Fritzl'in düşünceli olduğu dikkatlerden kaçmadı. Hapishane yetkililerinden biri, "Başı önünde uzun uzun yürüdü. Onu ilk defa gördüm. Onun dışarıya çıkmaktan korktuğunu duyduk" açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

MYNET DIŞ HABER SERVİSİ