'Tecrit kaldırılsın' açlık grevi

Şanlıurfa BDP teşkilatı, Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması için iki günlük açlık grevi başlattı.

Şanlıurfa BDP İl Başkanlığı tarafından partilerine karşı yapılan gözaltı, tutuklamalar ve Abdullah Öcalana uygulanan tecridin kaldırılması için iki günlük açlık grevi başlatıldı.

BDP Urfa İl Merkezi Binasında saat 12.00 sırlarında yaklaşık 100 kişinin destek verdiği 2 günlük grev başlatıldı. BDP İl Başkanı Mehmet Vural ve eş başkanı Fatma İzolda greve katılanlar arasındaydı.

Vural yaptığı açıklamada, Bilindiği gibi Akp faşizminin 2009 yılından bu yana gözaltı ve tutuklamaları devam ediyor. O tarihten bu güne 7 bine yakın seçilmişlerimiz, yöneticilerimiz, belediye başkanlarımız, il encümenlerimiz, dolayısıyla partimize selam veren herkesi cezaevlerine atmıştır. Bir yandan devam eden askeri operasyonlar vardır. Bunları kınıyoruz ve aynı zamanda Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması, yaklaşık 7 aydır ailesi ve avukatı ile görüştürülmemektedir. Buna derhal son verilmesi ve müzakerelere kaldığı yerden devam edilmesi, tekrar başlaması için partimizin almış olduğu iki günlük açlık grevine başlamış bulunuyoruz dedi.

Reklam
Reklam

Grevin başlatıldığı salondaki tahtada, 15 Şubat Uluslararası Komployu Kınıyoruz Açlık Grevindeyiz ibareleri dikkatleri çekti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz