Tedaş Çalışanlarına Deprem Eğitimi

Kızılay Adana Şubesi'nce bir süre önce başlatılan eğitim seferberliği kapsamında TEDAŞ Bölge Müdürlüğü çalışanlarına yönelik...

Kızılay Adana Şubesi'nce bir süre önce başlatılan eğitim seferberliği kapsamında TEDAŞ Bölge Müdürlüğü çalışanlarına yönelik olarak seminer düzenlendi.

Kızılay Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, seminerin açılışındaki konuşmasında, Türkiye'deki deprem riskini anımsatarak, herkesin depremle yaşamasını öğrenmesinin, olası bir felakette can ve mal kaybını en aza indireceğini kaydetti.

Yurttaşların konut alırken, görsel güzelliğin yanı sıra depreme dayanıklılık özelliklerini de dikkate almaları gerektiğini vurgulayan Saygılı, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Evin fayansı, karosu, cephesi elbette önemli ancak, bundan da önemlisi yapının depreme dayanıklılığıdır. Bu konuda hükümetimiz birçok yasal düzenlemeler yaptı. Yapı denetimi konusunda oldukça titiz çalışmalar yapıyor ancak, biz de bilinçli olup satın alacağımız bir yapının depreme dayanıklılık özelliklerini araştırmalı ve sorgulamalıyız."

TEDAŞ Bölge Müdürü Dalkır da, "Kızılay hem yurt içinde, hem de yurt dışında ihtiyaç olunan her yerde ve herkese yardım elini uzatmıştır. Kızılay, bununla kalmayıp eğitim çalışmalarıyla da halkımızın bilinçlenmesi için yoğun çaba sarf etmektedir. Bizim de Kızılay'a destek olmak görevimizdir" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: