TEDAŞ ekiplerinin soğuk çilesi

KARS (İHA) - Kars TEDAŞ Müessese Müdürlüğü endeks okuma ekipleri, yollardaki buzlanma nedeniyle bazı köylere aylardır gidemiyor.

TEDAŞ endeks okuma ekip şefi İlimdar Yılmaz'ın öncülüğündeki 20 kişilik endeks ekibi, Arpaçay İlçesi'nin aylardır yolları aralıklarla kardan kapanan köylerine giderken aşırı soğuk nedeniyle buzlu yolların engeliyle karşılaştılar. Rampayı çıkamayan ekip aracı, bir süre yolda kaldı. Görevliler araçtan inerek zincir takan şoföre yardımcı olmaya çalıştılar. Şoför zincir takmakta zorlanırken yanında bulunanlar ise dondurucu soğuk altında şoföre eşlik ettiler. Aşırı soğuk zincir takılmasını bile engellerken, lastiğe sarılı zinciri tutan bir kişi ise elini zincire kaptırmaktan son anda kurtardı. Zincir takma telaşının yaşandığı alanda bulunan ve aracın hareket etmesini bekleyen diğer görevliler ise soğuk karşısında yerlerinde zıplayarak ısınmaya çalıştılar.

Reklam
Reklam

Endeks okuma ekip şefi İlimdar Yılmaz, bazı köy yollarının özellikle geceleri etkili olan tipi nedeniyle kapalı olmasıyla endeks okumak için köylere gidemediklerini söyledi. Yılmaz, ayrıca aşırı soğukların çalışmalarını aksattığını ve hava sıcaklığının eksi 30 derece seyrettiğini de sözlerine ekledi.
Zorlu yolculukla mücadele eden ekipler, günlük 10 köyün endeksini çıkarmaları gerekirken bir köye ancak ulaşabildiler.