TEDAŞ işçilerine CHP'den destek

TEDAŞ işçilerine, Cumhuriyet Halk Partisi Çukurova İlçe Örgütünden de destek geldi.

İşten çıkarılmalarını protesto amacıyla eylemlerini sürdüren TEDAŞ işçilerine, Cumhuriyet Halk Partisi Çukurova İlçe Örgütünden de destek geldi.

TEDAŞ işçilerinin sözcüsü Tayfur Karayılan, Enerji-Sen (Elektrik, Gaz, Su ve Baraj Çalışanları Sendikası) Örgütlenme Sekreteri Süleyman Keskin ile birlikte CHP Çukurova İlçe Başkanı Mehmet Çelebi’yi ziyaret ederek, 14 Haziran’da Doğalpark Amfi Tiyatro’da yapılacak olan “Direnen TEDAŞ İşçileri Dayanışma Şenliği”ne davet etti.

CHP Çukurova İlçe Başkanı Mehmet Çelebi, ziyarette TEDAŞ işçilerinin sorunlarını dinledi. Direnen işçileri ve sendika yönetimini desteklediklerini ve dayanışma içerisinde bulunduklarını belirten Çelebi, “İşçiler işlerine geri dönmeli ve yasal haklarını almalıdırlar” dedi.

Reklam
Reklam

Örgütlenme özgürlüğünün işçileri en temel hakkı olduğunu, ancak örgütlendikleri gerekçesiyle işten atıldıklarını vurgulayan Çelebi, şöyle konuştu:

“100 günü aşkın süredir direnen işçiler yasal yollardan işe dönme mücadelesi veriyorlar. İşçilerin yasal haklarını talep etmeleri her türlü yollarla engelleniyor. Kamuoyu desteğini alan ve kamuoyu ile dayanışma içinde bulunan işçilere yönelik işveren ve güvenlik güçlerinin baskılar devam etmektedir. Valilikten istenen uzlaşma taleplerine henüz bir yanıt verilmemiştir. Sendikal hak ve özgürlükleri kullanabileceğini söyleyen AKP ve Başbakan uygulamada bunları görmezden gelmektedir.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: