Tedavi Için Oğullarını Ankara’ya Götüremeyen Aile Yardım Bekliyor

Van'da tedavisi için 16 yaşındaki çocuklarını Ankara'ya götüremeyen 4 çocuklu Düzgün ailesi, hayırseverlerin yardımını bekliyor....

Van'da tedavisi için 16 yaşındaki çocuklarını Ankara'ya götüremeyen 4 çocuklu Düzgün ailesi, hayırseverlerin yardımını bekliyor. Baba, sara hastalığı nedeniyle çalışamazken, anne ise evlere temizliğe giderek ailesini geçindirmeye çalışıyor.

Seyrantepe Mahallesi İstasyon Caddesi'nde 2 odalı bir evde kirada oturan Düzgün ailesinin yaşadığı dram yürek burkuyor. Üç ayda bir alınan engelli maaşı ile yaşamaya çalışan ailenin en büyük çocuğu olan Cengiz Düzgün'e Ankara’da beyin ameliyatı yapılmış. Doktorlar, Cengiz’in 2 yıl boyunca belirli aralıklarla kontrollerinin yapılması gerektiğini söylemiş. Ancak maddi durumu kötü olan aile yol parasını bulamıyor. Zihinsel problemi de olan Cengiz, iyileşmek istiyor ve "Eğer sağlığıma kavuşursam tüm hastaları tedavi için Ankara’ya götürmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Sara ve sedef hastası olan baba Mehmet Düzgün, hastalığı nedeniyle çalışamadığını ve hayırseverlerden yardım istediğini belirtti. Yetkililere ve hayırseverlere çağrı yapan Düzgün, üç aylık engelli maaşıyla geçinemediklerini ve bu yüzden eşinin evlere temizliğe gitmek zorunda kaldığını anlattı. Çocuğunu iki yıl boyunca Ankara’ya götürebilecek bir yardım eli bekleyen Düzgün, "Önce Allah’a, sonra eşimin eline bakıyoruz." diye konuştu.

Yaşadıkları maddi sıkıntıları aşmak için evlere temizliğe gittiğini belirten anne Hazal Düzgün ise, sadece çocuğunun iyileşmesini istediğini belirtti. Düzgün, "Bir anne başka ne ister, çocuğunun ve eşinin iyi olmasını ister. Eşimden vazgeçtim bari çocuğum iyileşsin." diyerek hayırseverlerden yardım istedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: