Tedavi Olmazsa Ömür Boyu Tekerlekli Sandalyeye Mahkum Kalacak

Mersin'de 5 yaşındayken yakalandığı Spastik Paraparezi (Kasıntılı felç) hastalığının pençesine düşen Necip Yiğit Özsoy (13)...

Mersin'de 5 yaşındayken yakalandığı Spastik Paraparezi (Kasıntılı felç) hastalığının pençesine düşen Necip Yiğit Özsoy (13) tedavi olmadığı takdirde ömür boyu tekerlekli sandalyeye mahkum kalacak. Maddi imkanları olmadığı için 45 bin lira tedavi masrafını karşılayamayan aile hayırseverlerden yardım bekliyor.

Kimse Yok mu Derneği de Necip'in tedavisi için yardım kampanyası başlattı. Mersin merkez Akdeniz ilçesi Güneş Mahallesi'nde oturan Necip Yiğit Özsoy, hastalığı ile 8 yıl önce tanışmış. Yürüme bozukluğu ile kendini gösteren hastalık nedeniyle henüz 5 yaşındayken hastanelerle tanışan Necip’e 6 aylık bir araştırmanın sonunda 'Spastik Paraparezi' teşhisi konulmuş. Gittikleri tüm hastanelerde fizik tedaviden başka bir tedavi uygulanamayan küçük çocuğun tedavisi kas gevşetici ilaçlarla ötelenmiş. Zamanla destek almadan yürüyemez hale gelen ve tekerlekli sandalyeye mahkum olma tehlikesi bulunan oğlu için çareleri zorlayan baba Tuncel Özsoy, 8 yıldır Mersin ve civarında gitmediği hekim, kapısını çalmadığı hastane bırakmadığını söyledi. Oğlunun derdine çare bulamadığı için hastalığının her gün arttığına dikkat çeken baba Tuncel Özsoy, gözünün önünde yaşanan bu drama gönlüm razı gelmediği için oğlunu tedavi ettirebilmek için imkânlarını zorlayarak İstanbul’a götürdüğünü kaydetti.

Reklam
Reklam

Hastalığına ilişkin yapılan muayene ve tetkiklerin ardından oğlu için yeni bir umut ışığı belirdiğini vurgulayan Özsoy, "Doktorlar Necip’e acilen ameliyatla 'Baklofen Pompası' takılmasını uygun buldu. Aksi halde 20 yaşından sonra tekerlekli sandalyeye mahkum kalma riskinin çok yüksek olduğunu belirttiler. Ancak ameliyat masrafları ve ‘Baklofen Pompası’ maliyetinin 45 bin lira tuttuğunu öğrendik. Bu nedenle tedavi umudumuz maddi imkanımız olmadığı için yerini endişe ve üzüntüye bıraktı." ifadesini kullandı.

Baba Tuncel Özsoy'un yazdığı mektuptan durumu öğrenen Kimse Yok mu Derneği ise 45 bin lira tutan tedavi masrafını karşılamak için yardım kampanyası başlattı.

Derneğin Mersin Şube Müdürü Ömer Yassıkaya ise bir babanın her şeyi göze alarak evladı için verdiği çetin mücadeleye destek vermek ve bir çocuğu hayata yeniden döndürmek için yardım kampanyası başlattıklarını söyledi. Hayırseverlerden Necip'e sahip çıkmalarını isteyen Yassıkaya, yardım yapmak isteyenlerin Kimse Yok mu Derneği'nin web sitesinden online olarak veya derneğin Bank Asya Mersin Şubesi'nin 45-1217369-13 nolu hesabına Necip Yiğit Özsoy adına yatırabileceklerini kaydetti. Yassıkaya ayrıca bütün cep telefonu operatörlerinden SMS' ile "NECIP BAGIS" yazıp 5777' ye gönderilerek 5 TL bağışlanabildiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz