Tedavisi Tamamlanan Kuşlar Doğaya Bırakıldı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma Merkez Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan, kendilerine...

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma Merkez Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan, kendilerine yaralı olarak getirilen ve tedavileri tamamlanan kuşların doğaya bırakıldığını söyledi.

Duyarlı vatandaşlar tarafından yaralı olarak bulunan leylek, puhu ve kaya kartalı, getirildikleri YYÜ Yaban Hayvanları Koruma Merkezi’ndeki tedavileri tamamlandı. İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Lokman Aslan, merkeze getirilirken bitkin halde olan leylek, puhu ve kaya kartalının yapılan tedavi sonucu sağlıklarına kavuştuğunu söyledi. Yeniden uçma kabiliyetini kazanan kuşların tekrar doğal hayata dönmesi için Orman ve Su İşleri Van Şube Müdürlüğü görevlilerine teslim edildiğini söyledi. Orman ve Su İşleri Van Şube Müdürlüğü görevlilerinin kuşları doğaya bıraktığını ifade eden Doç. Dr. Aslan, “Vatandaşlarımızdan ricamız yaban hayata sahip çıksınlar, buldukları yaralı kuşları da merkezimize getirsinler” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: