Tedavisi Tamamlanan Pelikan Poyrazlar Gölüne Salındı

Geçtiğimiz haftalarda bitkin düşmüş bir halde Sakarya’nın Hendek ilçesinde bulunan pelikan yapılan tedavisinin ardından doğal...

Geçtiğimiz haftalarda bitkin düşmüş bir halde Sakarya’nın Hendek ilçesinde bulunan pelikan yapılan tedavisinin ardından doğal yaşama salındı.

Sakarya’nın Hendek ilçesinde duyarlı vatandaşlar tarafından bulunarak Hendek İlçe Zabıta Müdürlüğüne teslim edilen pelikan Sakarya Çevre Orman Su İşleri Şube Müdürlüğünce tedavisinin yapılması için Arifiye’ de bulunan özel veteriner kliniğine götürülmüştü. Klinikte yapılan ilk muayene de pelikanın vücudunda herhangi bir yaralanma ve kırık bulunmadığı tespit edilerek pelikanın enfeksiyon kapmış veya bitkin düşmüş olabileceği teşhisi konulmuştu.

Reklam
Reklam

Tedavi süresince klinikte pelikana antibiyotik tedavisi ve besin takviyesi yapılarak pelikanın doğal yaşamına dönebilecek düzeyde iyileştiği tespit edildi. İyileşen pelikan Şube Müdürlüğünce Poyrazlar Gölüne sağlıklı şekilde salınarak doğal yaşama bırakıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: