Tedbir şimdi mi alınıyor?

Isparta'da 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasının ardından kazanın nedeniyle ilgili çeşitli teoriler de ortaya atıldı. Isparta Havalanı'nda ILS cihazının bulunmayışı da bunların arasındaydı.

Peki ILS nedir? ILS, uçağı toplu iğneyi mıknatısa çeker gibi 40 km öteden yakalayıp, pilotun müdahalesine gerek bırakmadan piste indiren bir sistem. Türkiye'de İstanbul, Ankara, İzmir, Bodrum, Antalya, Adana, Dalaman, Trabzon, Çorlu, Kars, Bursa, Samsun, Erzurum, Nevşehir'de var, ancak birçok ilde yok.

Şimdi Sivas ve Diyarbakır Havalanlarına ILS cihazı takılıyor. Geç gelen bu tedbirler akıllara "aklınız şimdi mi başınıza geldi" sorusunu getiriyor.

Reklam
Reklam

DİYARBAKIR'A ILS CİHAZI TAKILIYOR

Sisli havalarda uçuşların sık sık iptal edildiği Diyarbakır Havaalanı'na bu ay Aletli İniş Sistemi (Instrument Landing System-ILS) cihazı kurulacak.

Sivas Havaalanı'nda da ILS devrede

Diyarbakır'da 75 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasının meydana geldiği 8 Ocak 2003 tarihinden beri gündemde olan Diyarbakır Havaalanı'na ILS cihazının yerleştirilmesi çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi.

Görüş mesafesinin yeterli olmadığı durumlarda uçuşları mümkün kılan ILS cihazının Diyarbakır Havaalanı'na kurulması için bir süre önce başlatılan çalışmalar sürdürülüyor.

Altyapı çalışmalarının tamamlandığı, cihazın bu ay havaalanına kurularak hizmete alınacağı bildirildi.

Mynet Haber - AA