Tefeci zanlıları adliyeye sevk edildi

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü tarafından geçen hafta düzenlenen tefeci operasyonunda gözaltına alınan 13 kişi sorgularının ardından...

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü tarafından geçen hafta düzenlenen tefeci operasyonunda gözaltına alınan 13 kişi sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılar, tefecilikle birlikte birçok suçtan sorgulanacak.

Operasyon, birçok yerden gelen ihbarlar üzerine başlatıldı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar şubesi, iş adamı ve ailesinin tefecilik yaptığı, birçok kişinin bu nedenle evine, arabasına ve iş yerlerine el konulduğu iddiası üzerine harekete geçti. Yapılan takip ve ön aramaların ardından 16 Haziran’da Kocaeli’nde yaklaşık 20 ayrı adrese operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 13 kişi gözaltına alınırken ruhsatsız tabanca, av tüfekleri ile birlikte çok sayıda çek, senet ve oto devir sözleşmeleri ele geçirildi.

Reklam
Reklam

Gizlilik kararı alındığı öğrenilen operasyonla ilgili Kocaeli’nin tanınmış işadamlarından A.M. ve kardeşleri ile akrabaları olan A.M., E.M., G.M., K.M., R.M., O.M, A.K., B.A., N.K., B.A., S.K ve V.A. gözaltına alındı. Şahısların operasyon sonrasında emniyette ifadeleri alındı. 100’ün üzerinde mağdurun ifadesinin alındığı ve büyük bir bölümünün şahıslardan şikayetçi olduğu bilgisine ulaşıldı.

Emniyette ifadeleri tamamlanan şahıslar, öğlen saatlerinde suç işlemek için örgüt kurmak, örgüte üye olmak, tefecilik, adam kaldırmak, adam yaralamak, basın yoluyla tehdit ve şantaj ile 6136 sayılı ruhsatsız silah kanununa muhalefet iddialarıyla adliyeye sevk edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz