Tefeciler, 70 binlik borcunu 10 katına çıkardılar, kardeşini kaçırdılar

Diyarbakır’da müteahitlik yapan bir vatandaşa 70 bin liralık borç veren tefeciler 1,5 yılda borcu 700...

Diyarbakır’da müteahitlik yapan bir vatandaşa 70 bin liralık borç veren tefeciler 1,5 yılda borcu 700 bine çıkarıp kardeşini kaçırdı. Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, M.F.Ö. adlı vatandaşın kardeşi F.Ö’yü 62 gün rehin tutan tefeci örgütüne uzun uğraşlardan sonra ulaştı.
Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri ve özel harekatçılar, operasyonla Doğu ve Güneydoğu’da kangrenleşen tefecilik olaylarından birini aydınlattı. Borç verdikleri vatandaşın 70 bin liralık borcunu 1,5 yılda 700 bine çıkaran tefeciler, müteahhit olan M.F.Ö.’nün kardeşini kaçırdı. 62 gün boyunca tefecilerin elinde tutsak kalan F.Ö.’ye özel harekatçıların da katıldığı başarılı bir operasyonla ulaşıldı.

Reklam
Reklam

KADIN RESMİYLE F.Ö.’YÜ KAÇIRMIŞLAR
F.Ö.’yü facebook üzerinden sarışın ve mavi gözlü bir kadın resmi kullanarak kaçıran 12 kişilik tefeci örgütü, Ergani ve Lice’ye bağlı 2 farklı köyde rehin tuttu. Zaman zaman müteahhiti de tehdit eden tefeciler, M.F.Ö.’nün kardeşinin kaçırılmış olabileceğiyle ilgili ihbar yapmasıyla emniyet güçleri devreye girdi. Yetkililerden alınan bilgilere göre, Diyarbakır’daki 6 Ocak’ta 3 ayrı adreste eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda. 3’ü kadın olmak üzere toplam 12 kişilik bir tefecilik çetesi çökertildi. Operasyonda F.Ö’yü kaçırma olayında kullanılan 9 mm’lik ruhsatsız tabanca da ele geçirildi.

TEMİZ VE ZENGİN AİLELER TEFECİLERİN HEDEFİNDE
Yetkililer, Doğu ve Güneydoğu’da sıkça görülen tefecilik olaylarında Temiz ve Zengin aileleriyle çocuklarının tefeciler tarafından hedef seçildiğini belirtti. Tefecilerin eline düşen ailelerin borçları ödemek için çok uğraştığına vurgu yapan yetkililer, iyi niyetin suistimal edildiğine dikkat çekti. Yetkililer, emniyete ihbar etmeyi gururlarına yediremediklerinden dolayı çok az şikayet dilekçesiyle karşılaştıklarına hatırlattı. F.Ö.’nün kaçırılması olayında da bu durumla karşılaşıldığına vurgu yapan yetkililer, M.F.Ö’nün 45. gününde emniyete ihbarda bulunduğunu aktardı.
Tefecilerden borç para alan hiçbir vatandaşın şu ana kadar rahatlamadığına dikkat çeken yetkililer, emniyete tefecilikle ilgili vatandaşlardan ihbarları beklediklerini dile getirdi.
Yakalanan 12 kişilik tefeci çetesi, emniyetteki işlemlerinin ardından Diyarbakır Adliyesi’ne sevk edildi. Çete, "Suç işlemek amacı ile silahlı örgüt kurma, örgüte üye olma, örgütün hiyerarşik yapısına dahil olmadan örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme, örgüt faaliyetleri kapsamında kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, ölümle tehdit, darp, ikamet kurşunlama, yağma, eziyet, suçu bildirmeme, tefecilik, gasp” gibi iddialarla adliyeye sevk edildi. M.F.Ö. isimli müteahhitin şu ana kadar 40 bin liranın yanısıra bir dairesini de tefecilere kaptırdığı ortaya çıktı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz