Tefecilerin Eline Düşen Köylüler Konuştu

Bursa’da, dağ köylerinde yaşayan vatandaşlara ev ve arazi ipoteği karşılığında para vereceklerini söyleyen tefeci çetesinin,...

Bursa’da, dağ köylerinde yaşayan vatandaşlara ev ve arazi ipoteği karşılığında para vereceklerini söyleyen tefeci çetesinin, köylülerin ellerini ve ayaklarını bağlayarak arsalarına zorla el koyduğu iddia edildi. Zanlılar yakalanırken, tefecilerin eline düşen köylüler ise arsalarını geri almanın derine düştü.

Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesine bağlı Kirazlı, Yiğitali, Bağlı ve Soğukpınar köylerinde kendilerini çiftçi gibi gösteren 8 kişilik tefeci çetesi polisten kaçamadı. İddiaya göre, çete lideri M.S. (58), köyleri gezerek paraya ihtiyacı olanlara yardım edeceğini söyledi. Ev ve arsa tapusu karşılığında köylülere ihtiyacı olan parayı vereceğini söyleyen M.S., parayı vermeden önce köylülerden tapuları istedi. İlk önce arsa ve evleri ipotek ettiren tefeci çetesi, daha sonra bazı köylülere vadettikleri parayı vermedi. Bazı köylüler buna itiraz edince M.S. yanına kardeşi İ.S. (48), arkadaşları D.Y. (40), S.Ç. (45), A.H.T. (51), M.A. (63), İ.K. (56) ve A.T.’yi (41) alarak Kirazlı ve Yiğitali köylerine gitti. Köylülere parayı vermeyen tefeciler kendilerine karşı gelenlerin ellerini ve ayaklarını bağlayarak onlara 2 gün boyunca işkence yaptı. Tefecilerin yaptıklarına dayanamayan köylüler, polise giderek şikayette bulundu.

Reklam
Reklam

15 müştekinin ifadesini alan Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, çete lideri olduğu iddia edilen M.S.’yi takibe aldı. Polis tarafından gözaltına alınan M.S., ifadesi alınmak üzere emniyete getirildi. M.S.’nin ifadesinden yola çıkan polis, M.S.’ye yardım ve yataklık ettikleri belirlenen İ.S., D.Y., S.Ç., A.H.T., M.A., İ.K. ve A.T.’yi de sorguya aldı. Gözaltına alınan toplam 11 kişiden 3’ü ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken, 8 kişi “suç işlemek için örgüt kurmak, ölümle tehdit, kişiyi hürriyetinden mahrum bırakmak” suçlarından adliyeye sevk edildi.

OPERASYON SABAH YAPILDI

Polis ekipleri mağdur olan 15 köylünün ifadesinin alınmasının ardından Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleriyle beraber çete lideri M.S.’nin oturduğu Kirazlı köyüne baskın yaptı. Kirazlı’da ikamet eden H.A. isimli köylünün evini ipotek ettiren ve kendisi de bu evde oturan M.S., polis tarafından gözaltına alınarak emniyete getirildi.

Operasyondan haberi olmayan köylüler ise bahçelerinde çalışmaya devam etti. İddiaya göre tefeciler köyde okuma yazması olmayan 71 yaşındaki Muzaffer Ay’dan vekalet alarak arsa ve evine el koydu. Vekalet almak için hastaneden doktor raporu aldıklarını söyleyen Ay, “Biz hastaneye gittik. Ancak ben hastanenin bahçesinde oturdum. Sonradan öğrendim ki benim adıma, ‘Akli dengesi yerinde değildir’ raporu alarak vekalet almışlar” dedi.

Reklam
Reklam

Muzaffer Ay’ın oğlu İsmail Ay ise tefeci oldukları iddia edilen şahıslarla 2009 yılında tanıştıklarını ancak işin bu boyutlara geleceğini tahmin etmediklerini söyledi. Ay, “Annem okur yazarı olmadığı için onun adına vekalet alıyorlar. Benim küçük kardeşim M.S.’den 21 bin TL alıyor ve buna karşılık arsaları ipotek gösteriyor. Sonra M.S. küçük kardeşime ev ile diğer arsaların tapusunu ipotek ettirmesi halinde 125 bin TL daha vereceğini söylüyor. Ancak küçük kardeşim daha sonra yanıma geldi ve parayı alamadığını söyledi. Ben de kendisine. ‘Şimdi mi ağabeyin oldum?’ diyerek kızdım. Ben de M.S.’den 2004 yılında 180 TL aldım ancak 830 TL geri ödedim. Borcumu ödediğim halde bu adamlar senetlerimi vermedi” dedi.

Kara kara düşünen köylüler ise ellerinden çıkan arsa ve evleri geri almanın derdine düştü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: