TEGV, 53’üncü Eğitim Birimini Bitlis’te Açtı

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), 53’üncü eğitim birimini Bitlis’te açtı. Açılış törenine Bitlis Valisi Nurettin...

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), 53’üncü eğitim birimini Bitlis’te açtı.

Açılış törenine Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz ile İşadamı Bitlis Eğitim Tanıtma Vakfı (BETAV) Başkanı Ahmet Eren katıldı.

Vali Nurettin Yılmaz, salonda bulunanlara ‘Gönüllü Neferler’ diyerek başladı. Vali Yılmaz, gönüllülük esasına dayalı bu işe sevgi ve gönül işini de katmak gerektiğini söyledi. Yılmaz, “Her mesleğin bir maddi karşılığı vardır. Ancak bazı meslekler vardır ki, bunların karşılığı sevgi ve gönüllülüktür. İşte bunlardan biri de eğitimciliktir. Eğitim ve hekimlik çok farklı iki meslektir. Bu mesleklere sevgi ve gönüllüğünüzü katmazsanız olmaz. Bakınız vakıf kültüründe geçmişten günümüze kadar gelen tek eser eğitim kurumlarımızdır. Burada verdiğiniz eğitimle insan hayatını şekillendiriyorsunuz. Burada verdiğiniz emeğin karşılığını yıllar sonra alırsınız. Bununla iftihar etmelisiniz” dedi.

Reklam
Reklam

Daha sonra konuşan İşadamı BETAV Yöneticisi Ahmet Eren, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın BETAV’dan farklı olduğunu, kendilerinin sadece Bitlis yerelinde etkili olduklarını ancak TEGV’in ülke genelinde eğitime büyük katkı sağladığını söyledi.

Açılışa Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, İşadamı Ahmet Eren, TEGV Teşkilatlanma Yöneticisi Ela Hasanoğlu, Vakıf Genel Müdürü Berna Çağatay, Bitlis Birim Sorumlusu İlyas İçyer ve vatandaşlar katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: