"tegv Adım Adım Ateşböceği" Kilisli Çocuklarla Buluşmaya Devam Ediyor

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın 21’inci gezici öğrenim birimi “Adım Adım Ateşböceği” Nihat Başoğlu İlköğretim...

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın 21’inci gezici öğrenim birimi “Adım Adım Ateşböceği” Nihat Başoğlu İlköğretim Okulu’nda etkinliklerine devam ediyor.

Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), gezici öğrenim birimi olan 21 Ateşböceği ile Türkiye’nin dört bir köşesindeki çocuklara eğitim desteği götürüyor. 12 Eylül 2012 tarihi itibariyle Kilis Merkez’de bulunan Gazi İlköğretim Okulu’nda etkinliklerine başlayan TEGV’in “Adım Adım Ateşböceği” 2012-2013 eğitim öğretim yılı boyunca TEGV’in eğitim etkinliklerini Kilis'teki çocuklarla buluşmaya devam ediyor.

Reklam
Reklam

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi Sorumlusu Selman Çiçek, Gazi İlköğretim Okulu H asan Sünnüoğlu İlköğretim Okulu ve Öncüpınar İlköğretim okulunda etkinlikleri tamamlayan Adım Adım Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi 30 Nisan 2013 tarihinden itibaren Nihat Başoğlu İlköğretim Okulunda etkinliklerine devam ettiğini belirterek, “Adım Adım Ateşböceği'nde tır dorsesinin içine kurulu 12 bilgisayarlı Bilişim ve Teknoloji Alanı ile Serbest Etkinlik Alanı bulunuyor. Tüm ilköğretim çağındaki çocuklara açık olan ve yılda 3 bin100 çocuğa ulaşabilecek kapasiteye sahip olan Ateşböceği, güler yüzlü, sıcak, donanımlı öğrenme ortamıyla, çocuklara yaşam becerilerini geliştirecek ve temel eğitimlerine destek verecek eğitim olanakları sunuyor. TEGV’in 21’inci gezici öğrenim birimi “Adım Adım Ateşböceği” 2011 yılında Runtalya ve Avrasya maratonlarında koşan Adım Adım Oluşumu koşucularının sağladıkları bağışlarla hayat buldu. 2012 Runtalya koşusunda da TEGV’e desteğini sürdüren Adım Adım Oluşumu, böylece Ateşböceğinin 3 yıllık işletme giderlerini de karşılayarak yaklaşık 9 bin çocuğun eğitimine destek vermiş oldu. TEGV Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimleri, 2000 yılından bu yana, 5’i yurt dışında (Makedonya ve Kosova) olmak üzere toplam 86 il ve 440 noktada, 112 bin 214 kilometre yaparak, 707 bin 818 çocuğa ulaştı. TEGV, Eğitim Parkı ve Öğrenim Birimlerinin bulunmadığı yerlerdeki çocuklara gezici öğrenim birimi olan Ateşböcekleri ile ulaşıyor” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: