Tegv Çocuklara Unutulan Sokak Oyunlarını Hatırlattı

Mersin'de bulunan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Aygaz-3 Ateşböceği TIR’ının gönüllüleri, ilkokul çocuklarına unutulan sokak...

Mersin'de bulunan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Aygaz-3 Ateşböceği TIR’ının gönüllüleri, ilkokul çocuklarına unutulan sokak oyunlarını hatırlattı.

TEGV'in gezici öğrenim birimlerinden Aygaz-3 Ateşböceği gönüllüleri, merkez Yenişehir ilçe sınırlarında bulunan Batıkent İlkokulu'nda gerçekleştirdiği etkinlikte, çocuklarla birlikte okulun bahçesine oyun alanları çizdi ve unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarını hep birlikte oynadı. Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşlarından biri olan TEGV gezici öğrenim birimi olan 24 Ateşböceği ile Türkiye’nin dört bir köşesindeki çocuklara eğitim desteği vermeye devam ediyor.

Reklam
Reklam

Etkinlikle ilgili açıklama yapan Aygaz-3 Ateşböceği TIR'ının sorumlusu Serdar Deveci, amaçlarının çocukların eğitmenin yanında eğlendirmek olduğunu söyledi. 10 TEGV gönüllüsü ile yaklaşık 200 çocukla birlikte unutulan sokak oyunlarını oynadıklarını belirten Deveci, "Etkinlikte çocuklara unutulmaya yüz tutmuş oyunları hatırlattık. Önce okulun bahçesinde asfalt boyası ile değişik seksek oyunları için şekiller çizildi, ardından hep birlikte değişik sokak oyunları oynadık. Oynanan oyunlar arasında, Osmanlı Devleti zamanında kuyular ve taşlarla oynanan ‘Mangala’ oyunu da vardı. Tarihi bin 500’lü yıllara dayanan bu oyun da etkinlik kapsamında çocuklara anlatıldı ve bir turnuva yapıldı. Çocuklar tarafından büyük ilgi gören oyun sonrasında, okul çapında bir turnuva yapılmasına karar verildi" dedi.

Deveci, etkinlik boyunca çocuklarında eğlenceli dakikalar yaşadığını kaydederek, “Çocuklar eğlenmenin yanında okul bahçelerine seksek alanları kazandırmış oldular hem de unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarını öğrendiler” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: