"tegv Gönüllülük Haftası Etkinlikleri" Düzenlendi

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın (TEGV) Türkiye’nin 37 iline yayılmış 88 etkinlik noktasında, "TEGV Gönüllülük Haftası...

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın (TEGV) Türkiye’nin 37 iline yayılmış 88 etkinlik noktasında, "TEGV Gönüllülük Haftası Etkinlikleri" düzenlendi.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü dolayısıyla Eyyüp Nebi Mahallesi'nde bulunan "TEGV Şanlıurfa Sevgi-Erdoğan Gönül Eğitim Parkı"nda temsili gönüllü oldu. 2010 yılında faaliyete giren merkeze gelişinde, Vali Güvenç’i Eğitim Parkı Yöneticisi Rukiye Dağhan Çetin karşıladı.

Merkezde eğitim gören gençler ve çocuklarla yakından ilgilenen Vali Güvenç, yapılan çalışmalar ve kurslar hakkında Çetin’den bilgi aldı. Kurslardan yararlanan çocukları ve gençleri sınıflarında ziyaret ederek etkinlik çalışmalarına katılan Güvenç, öğrencilerin verdiği mini konseri de dinledi. Güvenç, "5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü dolayısıyla 2010 yılında açılan bu merkezi ziyaret ettik. Burayı ilk defa gezme fırsatı buldum, gerçekten çok güzel olmuş. Aldığım bilgiye göre burada 2 bin öğrenciye ulaşılıyor" dedi.

Reklam
Reklam

Satranç, müzik, bilgisayar, drama gibi pek çok alanda kursların da yer aldığı bu tür merkezlerin çoğaltılması gerektiğini dile getiren Vali Güvenç, "Buraya destek veren tüm eğitim gönüllülerine içtenlikle teşekkür ediyorum. Bu çocuklar onların destekleriyle heba olup gitmeyecekler. İyi insan, iyi vatandaş olarak ülkemize, milletimize, devletimize hizmet edecekler. Bu tür çalışmaları önemsemek lazım" şeklinde konuştu.

"Demokratik toplum; sivil toplumun etkin olduğu, örgütlü olduğu, her türlü sosyal ve kültürel problemlere el attığı, hayatı paylaştığı, ihtiyacı olan riskli gruplara destek verdiği bir toplumdur" diyen Vali Güvenç, Türkiye’nin de bu yönde olduğunu söyledi.

Vali Celalettin Güvenç, merkezi ziyaret etmekten ve burada çocuklarla bir arada olmaktan dolayı keyif aldığını belirterek, "Tamamıyla sivil bir organizasyon, tamamıyla hayırseverlerin desteğiyle organize edilen bir çalışma. Her şey düşünülmüş. Burada gönüllü olarak mesai harcayan tüm arkadaşlarımı, özellikle müdire hanımı içtenlikle kutluyor, başarılı hizmetlerinin devamını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Ziyaretinin ardından merkezdeki çocuklar ve gençlerle fotoğraf çektiren Güvenç’e, Rukiye Dağhan Çetin öğrencilerin yaptığı bir resim hediye etti.

Haftada 350 öğrencinin okul zamanları dışında eğitim gördüğü Sevgi Erdoğan Gönül Eğitim Parkı'nda 200 eğitim gönüllüsüyle; halı saha, basket sahası, mucitler sınıfı, drama, müzik eğitimi, masa tenisi, bilgisayar ve satranç gibi alanlarda eğitim veriliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: