Tehdit haberlerine yalanlama

İZMİR (İHA) - Etiyopya'da bir Türk dostu aracılığıyla Türkiye'ye mesaj gönderen milli atlet Elvan Abeylegesse'nin babası Abey Abeylegesse, "Burada olumsuz bir şey yok. Her şey normal. Kızım 1500 metrede mutlaka kazanacak" dedi.

Etiyopya'da İHA için Elvan'ın ailesini bulan Türk iş adamı Tarık İşgüzar, milli atletin babası ve ağabeyi ile görüştüğünü bildirdi. İnternet aracılığı ile görüşmeleri ve fotoğrafları aktaran Tarık İşgüzar, Etiyopya'da Türkiye'de çıkan söylentilerin aksine Elvan'ın ailesinin tehdit altında olmadığını ve normal hayatlarını sürdürdüğünü açıkladı. İşgüzar, baba Abey'in sorular üzerine kendisine şu açıklamayı yaptığını iletti:

Reklam
Reklam

"Kızım sebebiyle herhangi bir tehdit almadım. Gayet rahat bir yaşamımız var. Hiçbir baskı altında değiliz. Burada Atletizm Federasyonu ile kızım arasında sorunlar yaşandı; ama Elvan, yanımıza yabancı statüsünde Türk pasaportu ile gidip geliyor ve yabancıların sahip olduğu her hakka sahip. Burada Elvan'ın çok hayranı var. Her ne kadar Türkiye için koşuyorsa da biz onun Etiyopya'yı en iyi şekilde temsil ettiğine inanıyoruz. Gazetelerde de Etiyopya halkının kendisine destek verdiği haberleri yer almaktadır."

Elvan'la 12. olduktan sonra bir telefon konuşması yaptıklarını ve çok üzgün olduğunu kaydettiğini söyleyen baba Abey, "Elvan'ın üzerinde psikolojik baskı vardı. Türkiye ondan birincilik bekliyordu. Elvan buna şartlanmıştı; ama kızım 1500 metrede mutlaka kazanacak. Buna inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Öte yandan Türk iş adamı Tarık İşgüzar, Etiyopya'da Elvan konusunda olumsuz bir şey yaşamadıklarını kaydederek, Türkiye'de olduğu gibi orada da olimpiyat yarışmalarının merakla takip edildiğini hatırlattı.

Reklam
Reklam