Tehditler CHP'yi etkilemez

HATAY (İHA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, tehdit ve şantajların CHP'yi etkilemeyeceğini belirterek, "Bir takım şer güçleri, kötülük güçleri, olumsuzluk odakları elbette CHP'nin izlediği politikadan rahatsız olacaktır" dedi.

Baykal, 2 günlük Hatay gezisi kapsamında İskenderun İlçesi'ne bağlı Arsuz Beldesi'ni ziyaret etti. Arsuz Belediye Başkanı Fuat Süme tarafından karşılanan Baykal, halka açık çay bahçesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin CHP eski Milletvekili Mikail İlçin'in Mustafa Bayram olayında kendisini suçlayarak, "Ona bir şey olursa aşiretlerle ayağa kalkarız" sözlerinin hatırlatılması üzerine Baykal, "Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün sorunlarına yönelik izlediğimiz bu tavır, zaman zaman belli çevrelerin çıkarlarına ters düşer. Takındığımız bu tavır dolayısıyla, çeşitli tepkilere maruz kalırız. Bunlara da alıştık. Ülke ve halk yararına politika üretmenin, halkın uzun vadeli yararlarını korumanın daima bir bedeli vardır. Bu bedeli cesaretle ödemeyi göze almayan insanların, halk yararına politika yapmaları mümkün değildir. CHP olarak biz bunun sınavlarını verdik. Şimdi yine ülkenin önemli sorununa dikkatleri çekiyoruz. Bazı çıkar çevrelerinin bundan rahatsız olduğunu görüyorum. Bu rahatsızlık bizi şaşırtmıyor. Bu bizim kararlılığımızı etkilemiyor" dedi.

Reklam
Reklam

Çıkar çevreleri nedeniyle toplumun geleceği için izledikleri politikadan vazgeçmelerinin söz konusu olamayacağını ifade eden Baykal, "Tehditler, şantajlar CHP'yi etkilemez. Biz doğru politika yürütüyoruz. Önemli şeyler söylüyoruz. Bunları ifade etmiş olmamız bazılarını rahatsız ediyor. Bunu da doğal karşılıyorum. Elbette rahatsız olacaklar, olmalılar. Bir takım şer güçleri, kötülük güçleri, olumsuzluk odakları elbette CHP'nin izlediği politikadan rahatsız olacaklardır. Bunlar rahatsız olacak diye CHP'nin toplumun yararına politikalardan vazgeçmesi söz konusu olamaz" diye konuştu.
Bu tutumlarını her zaman sergilediklerini, bunu yapan çok fazla siyasetçi yok diye sorumluluklarını da unutmayacaklarını söyleyen Baykal, "Bunu kıvançla onurla yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Bunlar bizim için önem taşımayan boş sözlerdir. Ciddiye almıyoruz, önemsemiyoruz. İşimize devam ediyoruz. Herkesin bu tablodan çıkarması gereken dersler var. Herkes çıkarmalıdır. Biz görevimizi yapmaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

"Birilerinin sesini çıkartması lazım. Kimse kalmadıysa biz varız. Sesimizi çıkartmaya devam edeceğiz" diyen Baykal şöyle devam etti:

"Türkiye Cumhuriyeti'ndeki bir emniyet müdürlüğüne bir avuç insanın gelip, basıp, gözaltına alınmış insanı çıkartması, kaçak eroini götürmesi görmezlikten gelinmesi gereken bir olay mıdır? Gönlümüzdeki gerçekte bunu yapanlardan korkmak yoktur. Türkiye Cumhuriyeti'nde bunların sesinin sözünün çıkması, bunlara itibar edilmesi asıl yanlış olandır. Bunların Türkiye Cumhuriyeti'ndeki iktidarla işbirliği içinde birtakım olup bittiler yürütüyor olması, üzüntü vericidir. Ve eleştirilmesi gereken konu budur."