"Tek başına iktidar olacağız"

ANKARA (İHA) - Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerden sonra tek başına iktidar olacaklarını göz önüne alarak, bir an önce halkın desteğini arkalarına almak istediklerini söyledi.

AK Parti Olağanüstü İl Başkanları Toplantısı'nda bir konuşma yapan Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 75 gün sonra seçim yapılacağını hatırlatarak, "75 gün sonra sandık halkın önüne geçecek. Bu kez biz veya başkaları değil, halk karar verecek. Geleceğini belirlemek adına halk sandıkta oy kullanacak" dedi. Erdoğan, "Önümüzde, yaralarımızı tedavi edecek, durmuş durumdaki çarklarımızı en ideal şekilde çalıştıracak, yeniden büyümeyi ve refahı getirecek, daha onurlu yurttaşlar olmamızı sağlayacak bir fırsat var. Milletçe bu fırsatı iyi değerlendirip geleceğe yönelik şansımızı yakalamalıyız. Sizler de iyi biliyorsunuz ki, milletin tek umudu AK Parti'dir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

AK Parti olarak, kuruluşundan beri parti içi demokrasiye ve özellikle tabanda örgütlenmeye büyük özen gösterdiklerini dile getiren AK Parti lideri Erdoğan, "Aday belirleme safhasında da teşkilatların tercihlerini belirleyeceğiz. Kamuoyu araştırması yapacağız. Partimiz 1 yaşındadır. Teşkilatlarımız atama ile kurulmuş teşkilatlardır. Doğaldır ki, bu süre içinde teşkilat mensupları halkın nabzını tutmak konusunda öne çıkamamışlardır. Bu nedenle adaylar konusunda son karar verilirken, imkan nispetinde yapacağımız kamuoyu yoklaması ile birebir unsurlarda yer alacaktır. Amacımız, AK Parti adına en fazla oyun atılacağı adaylarla halkın karşısına çıkmaktır. Ayrıca seçimlerden sonra tek başına iktidara çıkacağımızı göz önüne alarak, bir an önce halkın desteğini arkamıza almak istiyoruz" ifadelerini kullandı.