"Tek başına iktidar şart"

İSTANBUL (İHA) - Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kastamonu Milletvekili ve İstanbul 2. bölge 2. sıra milletvekili adayı Murat Başsegioğlu, 3 Kasım seçiminin 1950 yılından bu yana yapılacak en önemli seçim olacağını belirterek, "4 Kasım'da tek başına bir kadro işbaşına gelmediği takdirde Türkiye yeniden sıkıntıya girebilir" dedi.

ANAP'tan istifa ederek AK Parti'ye geçen eski İçişleri Bakanı ve Kastamonu Milletvekili Murat Başesgioğlu, yeni seçim bölgesi İstanbul'da çalışmalarına başladı. Murat Başesgioğlu, ilk etapta, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Mustafa Yeşil'den boşalan göreve getirilen Sadullah Atabey'i ziyaret etti. Mustafa Yeşil'in ailesine başsağlığı dileyen Murat Başesgioğlu, Başkan Atabey'den ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı.

Reklam
Reklam

"KOALİSYON KÜLTÜRÜ OLUŞMADI"
Daha sonra sırasıyla Taşköprülüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kastamonulular Kültürel ve Ekonomik Dayanışma Derneği ve Çatalzeytinliler Derneği'ni ziyaret eden Başesgioğlu, ilginç açıklamalarda bulundu.

3 Kasım seçiminin 1950 yılından buyana yapılacak en önemli seçim olacağını savunan Murat Başesgioğlu, "Niçin bu kadar önemli? Çünkü, Türkiye, içte ve dışta Cumhuriyet tarihi boyunca hiç bu kadar büyük sorunlarla karşılaşmamıştı. Çok büyük problemler var. Türkiye'de koalisyon kültürü oluşturulamadı. Türkiye'nin sorunlarını ancak tek başına güçlü şekilde iktadara gelen bir parti çözer. Güçlü bir iktidar Türkiye'nin yararına olacaktır" diye konuştu.

"AYDA 3.25 MİLYAR FAİZ ÖDÜYORUZ" Türkiye'nin iç ve dış borçlarından dolayı günde 125 milyon dolar faiz borcu ödediğini ve bu rakamın aylık 3 milyar 250 milyon dolara ulaştığını vurgulayan Başesgioğlu, "Türkiye'nin en önemli sorunu iç ve dış borç. İkinci sorunu ise işsizlik. AK Parti'nin önceliği borcu azaltıp işsizliğe ivedilikle çözüm bulmak olacak. Enerjimizi gençliği kurtarmak için harcayacağız" dedi.
ANAP'tan AK Parti'ye geçiş süreciyle ilgili ilk kez açıklama yapan Başesgioğlu şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"ANAP DEFTERİ KAPANDI"
"1987 yılında 30 yaşımdayken vekil oldum. 4 dönemdir Meclis'teyim. Bakanlık da yaptım. Alabileceğim görevlerin çoğunda bulundum. Bu nedenle siyaseti bırakmayı çok düşündüm. İştişareler sonucunda, bugüne kadar edindiğim birikim nedeniyle Türkiye'nin zor durumda olduğu bir dönemde hizmet etmenin daha uygun olacağı kararına vardık. ANAP'ta kalarak Türkiye'ye hizmet etmemiz mümkün değildi. Orada da zamanında çok güzel işler yaptık. Ayrıldığımız yer hakkında kötü konuşmak bize yakışmaz. Ama o defter artık kapandı. AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile partinin kuruluşundan bu yana irtibat halindeydik. Bir anda 15-16 yıl görev yaptığınız yerden ayrılmanız zor oluyor. O nedenle partinin kuruluşunda yer alamadık. Şimdi beraberiz ve AK Parti'nin kadrosu çok iyi. Türkiye'nin sorunlarını çözmek için çok ciddi projeler hazır. 4 Kasım sabahı bekleniyor."

NEDEN İSTANBUL?
AK Parti İstanbul 2. bölge milletvekili adayı Başesgioğlu, kendisinin neden Kasatamonu'dan değil de İstanbul'dan milletvekilliği adaylığını koyduğu şeklindeki bir soru üzerine de, "1987 yılından bu yana 4 dönemdir toprağımıza hizmet ettik. Oradaki arkadaşların da önünü açmak gerekiyordu. Ayrıca, İstanbul'da Kastamonu'nun 3 katı hemşehrimiz var. Buradaki Kastamonulular'ı da derdiyle ilgilenmek amacıyla tercihimizi bu sefer İstanbul'dan yana yaptık" diye konuştu.
Murat Başesgioğlu, derneklerdeki sohbetin ardından AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği toplantıya katılarak, partililerin sorularını cevaplandırdı.

Reklam
Reklam