Tek Başına İlçeye Yetiyor

Bursa'nın Harmancık ilçesinde görev yapan Toplum Destekli Polis Birimi'nin tek çalışanı, ilçede herkesin derdine derman...

Bursa'nın Harmancık ilçesinde görev yapan Toplum Destekli Polis Birimi'nin tek çalışanı, ilçede herkesin derdine derman oluyor.

Merkez nüfusu 10 yıl içerisinde yüzde 50 azalan Bursa'nın en uzak ilçesi olan Harmancık'ta Toplum Destekli Polislik Birimi'nin tek memuru olan 36 yaşındaki Taner Gökyeşil, ilçedeki herkesin yardımına koşuyor. 3 yıl önce Harmancık İlçe Emniyet Amirliği'ne atanan Gökyeşil, 11 yıldır sürdürdüğü mesleğinin en güzel günlerini yaşıyor. İlçede 7'den 70'e herkesle yakından ilgilenen Gökyeşil, gündüz çocuklarla, akşamları da vatandaşların sosyal hayatlarını geçirdiği mekanlarda sorunlarını dinliyor. Kötü alışkanlıklar konusunda uyarılarda bulunan Gökyeşil, 3 ay önce 15 günlük Toplum Destekli Polislik kursunu başarıyla bitirerek ilçedeki yeni görevine başladı. Kısa süre içerisinde herkesin sevgisini ve güvenini kazanan Gökyeşil, ilçede hemen hemen herkes tarafından tanınıyor. Yeni görevi ile beraber toplumla daha iç içe olan Gökyeşil, çocukların derslerinden tutun da onlarla oyun oynamaya kadar her konuda yardımcı oluyor. Öğrencilere yönelik sigara ve alkol gibi kötü alışkanlar konusunda toplantılar yapan Gökyeşil, "Bu tür kötü alışkanlıklardan herkesin uzak durması gerekiyor. Trafik kurallarına uymayanları konusunda da çeşitli görsel slaytlarla herkese anlatıyorum. Sağlıklı ve huzurlu bir ortam için bende üstüme düşen görevi yapmaya çalışıyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Belirli günlerde öğrencilerle futbol ve basketbol da oynadığını söyleyen Gökyeşil, "Takım eksik olursa ben de çocuklarla futbol oynuyorum. Takımlar eşit olursa maçın hakemliğini yaparak çocuklara maç içerisindeki kuralları anlatıyorum. İlçede Toplum Destekli Polislik biriminde çalışan tek polis memuru olmama rağmen bu işten hiç yorulmuyorum. İnsanlarla ilgilenmek beni çok mutlu ediyor. Arta kalan zamanlarda ise ilçedeki göletlere balık tutmaya gidiyorum. Tuttuğum balıkları da ilçedeki çocuklarla ve yardıma muhtaç insanlarla düzenlediğimiz piknikte yiyoruz'' diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: