"Tek düşüncemiz kanunların hakimiyeti"

ANKARA - Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, "içki yasağı" tartışmalarıyla ilgili olarak, "Bizim tek düşüncemiz kendi ülkemizde kanunların hakimiyeti ve bu kanunların verdiği hürriyetlerin insanlarımız tarafından serbestçe kullanılmasıdır" dedi.

Açıköğretimliler Birliği Vakfı'nda düzenlenen sergi açılışına katılan Bakan Koç, burada gazetecilerin "içki yasağı" konusundaki sorusunu yanıtlarken, "Türkiye bir anayasa devletidir. Kanunlarla idare edilir. Kanunların altında yönetmelik çıkarır, bu yönetmeliğin de genelgelerle tatbiki yapılır. Bu hususta herhangi bir içki ruhsatı isteyip de içki ruhsatı almayanın olmadığı çok açıktır" dedi.

Reklam
Reklam

İçişleri Bakanlığı'nın konuyla ilgili gerekli açıklamayı yaptığını belirten Koç, Antalya İl Genel Meclisi'nin bu husustaki kararını verdiğini söyledi.

Koç, Türkiye'nin en önemli gelir kaynaklarından turizmde menfi bir propagandaya izin verilmemesi gerektiğini ifade ederek, "Bizim tek düşüncemiz, kendi ülkemizde kanunların hakimiyeti ve bu kanunların verdiği hürriyetlerin insanlarımız tarafından serbestçe kullanılmasıdır" diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa da İçişleri Bakanlığı'nın, yayınladığı genelgeyle ilgili teferruatlı bir açıklama yaptığını dile getirerek şunları söyledi:

"İşin en başındaki insanın, sorumlu bakanın söylediğine inanmıyorsunuz, Antalya'da falanca şunu söyledi, falan yerde falanca şunu söyledi ona inanıyorsunuz. Bakan açıklıyor, genelge ortada uygulama ortada, yapılan bir şey yok. Birileri bir bardak suda fırtına koparıyor, bir senaryo yazıyor, herkesin buna inanmasını bekliyor. Böyle bir şey olamaz. Türkiye'nin bunlarla kaybedecek zamanı yoktur. Türkiye artık bu hayali senaryolarla yönetilen, yönlendirilen, maniple edilen Türkiye şartlarını aşmıştır."

Reklam
Reklam