Tek el kullanım için ilk phablet

iPhone 6 hakkındaki iddialar daha da alevlendi. Yeni iddiaya göre iPhone 6, tek elde kullanılabilecek olan ilk phablet cihaz olacak.

iPhone 5C ve 5S’in piyasaya çıkmasından sonra söylentilerin merkezinde iPhone 6 kaldı. Birçok kişiye göre iPhone 5S’teki donanımın daha gelişmiş hali iPhone 6′da yer alacak ve cihaz önceki iPhone’lara göre daha büyük ekrana sahip olacak. iPhone serisinde 6′nın devrim yapması bekleniyor.

iPhone 6′nın ekranıyla ilgili son bomba iddia ise Japon Mac Fan dergisi tarafından ortaya atıldı. İddiaya göre iPhone 6, tek elde kullanılabilecek ilk phablet olma özelliğini taşıyacak. Raporlanana göre cihazda 5 inç’lik 1920×1080 çözünürlüğünde 440 ppi’ya sahip LCD kullanılacak. Geniş LCD ekran kullanımına rağmen, Apple ekranın her iki tarafını da ince tutacak gözüyor. Muhtemelen uçtan uca kadar ince bir yapı olacak. Büyük ekranlı Android cihazların ekranına karşın Apple daha farklı bir şekilde yaklaşacak. Mac Fan analistine göre iPhone 6 2014 Eylül ayında, Gene Munster’a göreyse 2014 yazında çıkacak.

Reklam
Reklam

Apple, ekrandaki değişimle ilgili ilk sinyali iPhone 5′te vermişti. iPhone 5′in ekranını 4 inç’e çıkarttı ve tek elde kullanım prensibini ön planda sundu. Apple’ın tek elde rahat kullanım prensibini baz alırsak, iPhone 6′da da bunu sürdürmesi yanlış değil. Bunu yapacak ilk phablet olarak piyasaya çıkarması ise tüm dikkatleri üstüne toplayacaktır. Bazı ekonomi gözlemcileri Apple’ın değişen pazar şartları ve tüketicinin büyük ekrana olan talebinin artmasından dolayı iPhone 6′da değişikliğe gideceğini öne sürüyor.

Tüm haberler