Tek Hayali "anne" Kelimesini Duyabilmek

Antalya'da yaşayan Adile Bağ hayatındaki zorluklara, doğum sırasında oksijensiz kalması nedeniyle gözleri görmeyen, beyin gelişiminde gerilik bulunan ve kalbi delik

Antalya'da yaşayan Adile Bağ hayatındaki zorluklara, doğum sırasında oksijensiz kalması nedeniyle gözleri görmeyen, beyin gelişiminde gerilik bulunan ve kalbi delik olan 15 aylık minik Ecrin'in ağzından "anne" kelimesini duyabilmenin umuduyla katlanıyor.

Recai-Adile Bağ çiftinin ikinci çocukları Ecrin, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki doğum sırasında oksijensiz kalması sonucu beyin gelişiminde gerilik yaşadı. Doğum sırasında beyin hücrelerinin ölmesi nedeniyle gözleri görmeyen, kalbi delik olan minik Ecrin, 1 ay yoğun bakım ünitesinde kaldıktan sonra taburcu edildi.

Reklam
Reklam

Doktorların "Havale geçirme riski yüksek" şeklinde uyardığı ev hanımı anne Bağ, kızının başından gece gündüz ayrılmadı, birçok geceyi uykusuz geçirdi.

Zaman zaman havale geçiren ve tekrarlayan bronşiolit rahatsızlığı nedeniyle 15 aylık ömrünün yarısına yakınını hastanede geçiren minik Ecrin'i hayatta tutan tek şey, annesinin sevgisi.

-"Allah'ın hediyesi: Ecrin"-

Antalya Kamu Hastaneleri Birliğince yılın annesi seçilen Bağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızına "Allah'ın hediyesi" anlamına gelen "Ecrin" ismini verdiklerini belirtti.

"O bize Allah'ın hediyesi ve emaneti. Kızıma o nedenle çok iyi bakıyorum" diyen Bağ, gece gündüz yanından ayrılmadığını söyledi.

Doktorların "Hiçbir zaman normal bir çocuk gibi sağlıklı olamayacak" dediğini anlatan Bağ, "Kızım bana bir kez gülünce bütün acılarımı unutuyorum, bütün yorgunluğum gidiyor. Büyük sıkıntılar yaşadım. Bana bir kez 'anne' dese dünyalar benim olacak. Bu cümlenin hayaliyle yaşıyorum" diye konuştu.

Bağ, kızının tedavisi nedeniyle maddi sıkıntılar yaşadıklarını, kendisine uzanacak yardım eli beklediklerin dile getirdi.

Reklam
Reklam

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hastalıkları uzmanı Dr. İlknur Tolunay ise Ecrin'in sürekli hastalanması nedeniyle havale durdurucu ve bronşiolit tedavisi gördüğünü söyledi. Ecrin'in beyin hücrelerinin yenilenme şansı olmadığını anlatan Ulusoy, küçük kızın hayat kalitesini yükseltecek tedaviler yapmayı amaçladıklarını ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: