"Tek Kullanımlık Sanma Çöpe Atmaya Kalkma"

Bartın'da, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Gençlik Merkezi üyeleri, ÖSYM'nin öğrencilere üniversite sınavı için dağıttığı kalemleri sınav çıkışı

Bartın'da, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Gençlik Merkezi üyeleri, ÖSYM'nin öğrencilere üniversite sınavı için dağıttığı kalemleri sınav çıkışı ihtiyaç sahibi çocuklar için topladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan "Genç Dönüşüm" projesi kapsamında, Bartın Gençlik Merkezi üyeleri, "Tek kullanımlık sanma çöpe atmaya kalkma" sloganıyla Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) giren öğrencilerden sınav çıkışı kalem, silgi ve kalemtıraşları topladı.

Reklam
Reklam

Gençlik Merkezi lideri Eyüp Hendek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dağıtılan kırtasiye malzemelerinin köy okullarına ulaştırarak daha yararlı kullanılmasını sağlamak istediklerini ifade ederek, toplam bin 200 kalem, silgi ve kalemtıraş topladıklarını söyledi.

Toplanan malzemeleri, ilde bulunan bazı köy okullarında dağıtmayı düşündüklerini anlatan Hendek, "Kampanya sonunda, hem sınava giren öğrencilerde hem de halkımızda bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu kampanya, sadece YGS ile sınırlı kalmayıp her sınav döneminde aynı şekilde hareket etmeyi amaçlıyoruz. Yürüttüğümüz projeyle israfı engelleyip ihtiyaç sahiplerinin bundan faydalanmasını sağlamak istiyoruz. İnşallah yaptığımız kampanya sonunda birilerine faydamız dokunur" ifadesini kullandı.

Muhabir: Kasım Sakallı/Sinan Özmüş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: