Tek odalı penceresiz evde yaşayan aileye Kimse Yok Mu ev verdi

Adana'nın Döşeme Mahallesi'nde daha önce yıkılmak üzere pencereleri olmayan bir odalı köhne evden Kimse Yok...

Adana'nın Döşeme Mahallesi'nde daha önce yıkılmak üzere pencereleri olmayan bir odalı köhne evden Kimse Yok Mu Derneği'nin yaptırdığı yeni eve taşınan Kadriye Kızgın(34) ve çocukları, şimdi çok mutlu.
Aile kapı ve penceresi olmayan tek odalı bir evde hayatlarını geçirmekte iken Kimse Yok Mu Derneği aileye sahip çıktı. Önce kiralık bir ev tutarak Kızgın ailesinin ihtiyaçları karşılandı, çocuklarına eğitim yardımında bulunarak okumaları sağladı. Ardından Kızgın ailesine hayırseverlerin yardımıyla Yeşilova Mahallesi'nde üç oda bir salon ev yaptırıldı. Ev tapusu ile birlikte bütün ihtiyaçları karşılanarak Kızgın ailesine teslim edildi.

Reklam
Reklam

"HAYALİNİ KURAMAZKEN KİMSE YOK MU GERÇEKLEŞTİRDİ"
Kocası çektiği kronik rahatsızlık nedeniyle, uzun bir süredir tedavi gören Kadriye Kızgın, hayalini bile kuramadığı bir eve kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi. Oğulları Ferhat (19), Serhat (18), Sedat (16) ile birlikte zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiğini ifade eden Kadriye Kızgın, en zor anlarında kendilerine sahip çıkan Kimse Yok Mu Derneği’ne teşekkür etti.
"Eskiden çocuklarım okusun başka bir şey istemem” dediğini hatırlatan Kızgın, “Dernek bize sahip çıkarak önce çocuklarımın eğitimini üstlendiler. Ardından bize bir ev kiraladılar. Dershaneye gönderilen büyük oğlum onların sayesinde şimdi matematik öğretmenliğini okuyor. İnşallah diğer çocuklarım da üniversiteyi kazanacak. Bu günlerin hayalini bile kuramazken Kimse Yok Mu sayesinde gerçekleşti. Hayırseverlerden Allah razı olsun.” dedi.

"NEREDE BİR İHTİYAÇ SAHİBİ VARSA ELİNDEN TUTMAYA ÇALIŞIYORUZ"
Evin teslim törenine katılan Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı Ünal Öztürk, nerede bir ihtiyaç sahibi olsa onun elinden tutmak için çalıştıklarını belirtti. Öztürk, “Van depreminde milletimizle birlikte biz de karınca kararınca yardımlarda bulunduk. Sıkıntıların yaşanmasını istemeyiz ama başa geldiğinde de paylaşılması gerek. Bunun bir örneğini bu gün burada yaşıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ederiz." diye konuştu.
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ise çok anlamlı bir törende bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Kimse Yok Mu Derneği'nin mağdur ve muhtaç bir ailenin ızdırabını dindirmesinin çok önemli olduğunu ifade eden Coş, çalışmanın diğer sivil toplum kuruluşlarına örnek olması gerektiğini kaydetti.
Kimse Yok Mu Derneği Adana Şube Başkanı Kemal Elibal ise bu şekilde 6. evi de ihtiyaç sahibi bir aileye teslim ettiklerini belirterek, evin yapılmasında ve eşyalarının alınmasında destek olan hayırseverlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından evin yapımında emeği geçen işadamlarına ve Burç Okulları'nın öğrencilerine birer plaket verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz