Tek perdelik mizah

Tek perdelik mizah; “Abu Hassan” yeniden sahneleniyor.

Komik öyküsüyle romantik operanın en güzel örneklerinden olan “Abu Hassan” 1001 Gece Masallarının muhteşem dokusunu sahneye taşıyor. Carl Maria von Weber tarafından bir perdelik komik opera olarak ilk kez 1811 de sahnelenmişti.

Mersin Prömiyeri geçtiğimiz sezon gerçekleştirilen “Abu Hassan” uzun yıllar MDOB’un sahnelediği eserlerde başrol oynayan başarılı solisti Kıvanç UĞRAŞBUL tarafından sahneye konuyor. Orkestra Şefliğini Vladimir LUNGU’nun üstlendiği eserin koro şefi ise Oleg CONSTANTINOV. Dekor tasarımını Seyhan ATAMER yaparken, kostüm tasarımı Alev TOL, Işık tasarımı ise Ali DEDEKARGINOĞLU imzası taşıyor. Eserin Başlıca rollerini Onur Polat, Sevil Erçak, Ufuk Kasar, Erdem Özdemir, Ayşin Yücel, Alpay Noyan Özbay, ve Neslihan Ulaş Paylaşıyor.

Reklam
Reklam

Bağdat halifesinin Sakisi Abu Hassan ve karısı Fatima; Halife ve karısı Zübeyde’ye birbirlerinin öldüğünü söyleyerek, onlardan para koparıp borçlarını ödemek isterler. Fakat Halife ve karısı bu durumdan şüphelenir. Bunun üzerine kimin önce öldüğünü anlamak için ortaya ödül koyarlar, koydukları ödüle “ölü oldukları” halde yine Abu Hassan ve karısı talip olurlar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz